Labai mėgstu mėlynes, net vaikystėje jos buvo mano mėgstamiausias valgis! Aš visada pasiruošęs išbandyti bet kokį receptą, kuriame yra mėlynių, ir šį Mėlynė Bananų duona yra nuostabi.
Ši duona tokia drėgna ir skani, kad galėčiau ją valgyti kasdien pusryčiai ir būk tobulai laimingas.
Šį receptą radau kulinarijos knygoje Supermaistas kiekvieno valgio metu ir, žinoma, kadangi jame yra mėlynių, man reikėjo tai padaryti! Nesupraskite manęs neteisingai, aš mėgstu gėrį Klasikinė bananų duona bet pridėjus mėlynių, mano nuomone, tai tik dar geriau.
Mėlynių bananų duona yra neįtikėtinai universali. Mėgaukitės šiltu su šlakeliu sviesto arba, norėdami pasimėgauti, išbandykite su šlakeliu plaktos grietinėlės ar šlakeliu medaus. Taip pat skanu paskrudinti su grietinėlės tepinėliu sūris. Neseniai radau keletą skrebučių kulinarinių knygų ir kūriau keletą įdomių skrebučių receptų, todėl laukite daugiau skrebučio idėjų.
Dėl savo lengvo paruošimo ir nenugalimo skonio jis tikrai taps pagrindiniu jūsų virtuvės elementu. Išbandykite ir mėgaukitės nuostabiu bananų ir mėlynių mišiniu kiekviename kąsnyje!
Kas yra mėlynių bananų duona?
Mėlynių bananų duona yra kepinys, kuriame dera prinokusių bananų ir šviežių mėlynių skoniai. Tai tradicinės bananų duonos variantas su mėlynėmis, kurios suteikia saldumo ir malonaus tekstūros kontrasto.
Duona paprastai yra drėgna, minkšta ir šiek tiek tanki, todėl ji yra puikus pasirinkimas pusryčiams, užkandžiaiarba desertas. Bananai suteikia natūralaus saldumo ir drėgmės, o mėlynės suteikia kepalui gaivų vaisių skonį ir ryškią spalvą.
Ingridientai
- Universalūs miltai
- Kepimo milteliai
- Jūros druska
- Kokosų cukrus
- Medus
- Grynas vanilės ekstraktas
- Trinti bananai
- Kiaušiniai
- graikiškas jogurtas
- Ekologiškos mėlynės
Kaip gaminti mėlynių bananų duoną
Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F (190 ° C).
9 x 5 x 3 colių (23 x 12,5 x 7,5 cm) kepimo skardą apipurkškite nepridegančiu purškikliu.
Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite.
Dideliame dubenyje sumaišykite medų, vanilę, bananus, kiaušinius ir graikišką jogurtą. Kruopščiai išmaišykite.
Tada įpilkite sauso mišinio.
Maišykite, kad susijungtumėte.
Sulenkite mėlynes.
Supilkite tešlą į paruoštą skardą.
Kepkite 60 minučių arba tol, kol taps auksinės rudos spalvos, o į centrą įsmeigtas iešmas išeis švarus.
Prieš išversdami ant grotelių, leiskite atvėsti, kad visiškai atvėstų.
Mėgaukitės skania mėlynių bananų duona!
PRIEMONĖS ŠIAM RECEPTUI
(Amazon filialų nuorodos) – Tai yra įrankiai, kuriuos naudoju gamindama šį receptą!
Mėlynių bananų duona
Atraskite tobulą skonių derinį naudodami šį mėlynių bananų duonos receptą. Drėgnas, švelnus ir trykštantis šviežiomis mėlynėmis, šis skanus skanėstas yra lengvai paruošiamas ir puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar desertui. Mėgaukitės dangaus gabalėliu su kiekvienu kąsniu!
- 1¾ puodeliai 210 g nebalintų universalių miltų
- 1 šaukštas 14 g kepimo miltelių
- ½ šaukštelis jūros druska
- ½ puodelis 100 g kokoso cukraus
- ¼ puodelis 80 g medaus
- 1 šaukštelis gryno vanilės ekstrakto
- 1 puodelis 225 g trintų bananų
- 2 kiaušiniai
- ¾ puodelis 172 g natūralaus graikiško jogurto
- 1 puodelis 155 g ekologiškų mėlynių
-
Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F (190 ° C). 9 x 5 x 3 colių (23 x 12,5 x 7,5 cm) kepimo skardą apipurkškite nepridegančiu purškikliu.
-
Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite medų, vanilę, bananus, kiaušinius ir graikišką jogurtą. Kruopščiai išmaišykite.
-
Tada įpilkite sauso mišinio.
-
Maišykite, kad susijungtumėte.
-
Sulenkite mėlynes.
-
Supilkite tešlą į paruoštą skardą.
-
Kepkite 60 minučių arba tol, kol taps auksinės rudos spalvos, o į centrą įsmeigtas iešmas išeis švarus.
-
Prieš išversdami ant grotelių, leiskite atvėsti, kad visiškai atvėstų.