Prieš porą savaičių turėjome malonų karštį vasara oras ir aš ieškojau šalto gėrimo, kuris būtų greitai ir lengvai pagaminamas. Šį Agua Fresca receptą radau knygoje Sveiki! 365 melionų receptai: geriausia visų laikų melionų kulinarijos knyga pradedantiesiems kai ieškojau idėjų, ką pasigaminti iš po ranka turėtos kantalupos.
Šį gėrimą taip labai paprasta pagaminti, jį sudaro tik keturi ingredientai, gerai, penki ingredientai, nes nusprendėme įdėti šiek tiek Malibu romo. Sąžiningai, tai buvo taip gerai be romo, bet jis suteikė malonų prisilietimą, nes saulėtą šeštadienio popietę plūduriavome baseine.
Šį gėrimo receptą galite gaminti su beveik bet kokiais vaisiais, tačiau iki šiol bandžiau vienintelę melionę, nes ji mums labai patinka. Tai tiesiog toks gaivus, kad nesu tikras, ar tai sveika, kaip norėčiau manyti, nes yra pridėto cukraus, bet vis tiek geriau nei išgerti skardinę popso.
Kitą kartą pakilus temperatūrai, atsisakykite parduotuvėje pirktų gėrimų ir pasilepinkite a naminis Agua Fresca – gėrimas, kuris tiek gaivus, tiek skanus.
Linkime be galo mėgautis likusia vasara!
Kas yra Agua Fresca?
„Agua Fresca“, ispaniškai verčiamas kaip „gėlas vanduo“, yra lengvas, gaivus gėrimas, populiarus Meksikoje ir kitose Lotynų Amerikos šalyse. Jis gaminamas maišant vandenį su šviežiais vaisiais, cukrumi ir kartais laimo sultimis ar žolelėmis.
Tada mišinys perkošiamas, kad neliktų minkštimo ar sėklų, todėl gaunamas lygus, troškulį malšinantis gėrimas.
Įprasti vaisiai, naudojami Agua Fresca, yra arbūzas, kantalupa, ananasai, mangai ir braškės, tačiau yra ir kitų ingredientų, tokių kaip agurkai ir ryžiai. horchata) taip pat galima naudoti.
Gėrimas paprastai patiekiamas šaltas ant ledo ir yra populiarus pasirinkimas karštam orui ir susibūrimams lauke.
Ingredientai
- Vanduo
- Kantalupa, nulupta ir išskobta
- Baltasis cukrus
- Ledo kubelis
- Malibu romas, neprivaloma
Kaip pasidaryti Agua Fresca
Į maišytuvą supilkite cukrų, melioną ir vandenį, tada sumaišykite iki vientisos masės.
Paskirstykite ledą tarp 2 stiklinių ir ant ledo užpilkite kantalupų mišinio.
Šio recepto įrankiai
(Amazon filialų nuorodos) – Tai yra įrankiai, kuriuos naudoju gamindama šį receptą!
- KitchenAid maišytuvas– „KitchenAid Blender“ naudoju daugybei dalykų, bet jis puikiai tinka gaminant kokteilius.
Agua Freska
Atsigaivinkite šiuo skaniu ir lengvai pagaminamu Agua Fresca receptu! Šis gyvybingas vaisių gėrimas puikiai tinka bet kokiai progai, suteikia natūralaus skonio ir drėkinimo. Idealiai tinka vasaros dienoms ir susibūrimams.
- 1 1/2 puodeliai vandens
- 3 griežinėliais kantalupa nulupti ir išsėti
- 6 šaukštai. balto cukraus
- 1 puodelis ledo kubeliai
-
Į maišytuvą supilkite cukrų, melioną ir vandenį, tada sumaišykite iki vientisos masės.
-
Paskirstykite ledą tarp 2 stiklinių ir ant ledo užpilkite kantalupų mišinio.