Visada ieškau smagių ir įdomių receptų, kaip sunaudoti likučius. Taigi, kai praeitą savaitę kepiau kiaulienos kepsnį, ieškojau kažko naujo. Šis receptas yra kelių receptų, kuriuos radau kulinarinėse knygose, derinys, iš esmės naudojant tik turimus ingredientus ir man patinkančius prieskonius.
Prieš kelerius metus turėjome vietinį kinų restoraną, kuriame buvo gaminami nuostabiausi ant grotelių kepti kiaulienos ryžiai, todėl stengiausi, kad šis patiekalas būtų panašus į tai, ką prisimenu. Tai buvo tikrai artima tam, ką gaudavome anksčiau, bet akivaizdu, kad tik su paprasta kiauliena, todėl dabar tiriu, kaip gaminti kinišką „Barbequed“ kiaulieną arba Char Siu.
Anksčiau bandžiau keptus ryžius gaminti su šviežiai pagamintais ryžiais, bet tada perskaičiau, kad tikrai geriausia naudoti likusius ryžius. Akivaizdu, kad tam reikia šiek tiek planuoti, kad tai padarytumėte dieną prieš, bet tikrai verta, nes kepti ryžiai yra geresnės konsistencijos, nelipnūs ir tikrai sugeria padažų ir prieskonių skonį.
Ir ne, aš iš tikrųjų nemoku valgyti keptų ryžių su lazdelėmis, nors norėčiau to išmokti, tiesiog manau, kad nuotraukoje jie atrodo tikrai šauniai.
Dabar, kai turiu keletą naujų kiniškų kulinarinių knygų, nekantriai laukiu Minesota rudenį ir žiemą praktikuoju savo wok įgūdžius.
Taigi, laukite smagesnių receptų!
Kas yra kiaulienos kepti ryžiai?
Kiaulienos kepti ryžiai yra populiarus kinų virtuvės patiekalas, kurį sudaro virti ryžiai, kepti su mažais kiaulienos gabalėliais, daržovėmis, kiaušiniais ir prieskoniais.
Patiekalas gaminamas iš likusių ryžių, kurie idealiai tinka, nes yra tvirtesnės tekstūros, kuri gerai išsilaiko kepant.
Ingredientai
- Kiauliena
- Ryžiai
- Kiaušiniai, sumušti
- Žirniai
- Morkos
- Žalias svogūnas
- Sojų padažas
- Sezamo aliejus
Kaip pasigaminti kiaulienos keptus ryžius
Didelėje keptuvėje arba wok įkaitinkite sezamų aliejų ir sojų padažą.
Suberkite žirnelius ir morkas ir virkite apie 8 minutes.
Įmaišykite kiaulieną ir toliau kepkite, kol sušils maždaug 5 minutes.
Įmaišykite išplaktus kiaušinius ir virkite apie 10 min.
Sumaišykite virtus ryžius, sumaišykite visus ingredientus ir virkite, kol visiškai sušils.
Patiekite šiltą.
PRIEMONĖS ŠIAM RECEPTUI
(Amazon filialų nuorodos) – Tai yra įrankiai, kuriuos naudoju gamindama šį receptą!
- Greenpan Wok – GreenPan Thermolon sveikoje keraminėje nelipnioje dangoje nėra PFAS, PFOA, švino ir kadmio, todėl ji niekada neišskirs toksiškų garų, net jei ji netyčia perkaito.
- Bambuko mentele – Virtuvėje naudojamos bambukinės mentelės yra mažiau sugeriančios nei mediniai indai maisto ruošimui. Nors medinės mentelės, silikoninės karščiui atsparios mentelės ar plastikiniai šaukštai gali lengvai susitepti po sąlyčio su spalvingais prieskoniais ir maisto produktais, tokiais kaip ciberžolė ar burokėliai, bambukas atsparus dėmėms.
Kiaulienos kepti ryžiai
Greitas ir skanus kiaulienos keptų ryžių receptas! Šis patiekalas puikiai tinka naudoti likusius ryžius, jame gausu pikantiškų kiaulienos, daržovių ir ryškaus skonio. Paruoškite vos per 30 minučių – tai puikus savaitės vakaro patiekalas.
- 2 a.š sezamo aliejus
- 2 a.š sojos padažas
- 2 puodelis virti balti ryžiai
- 2 puodelis šaldytų žirnelių ir morkų
- 1 puodelis likęs kiaulienos kepsnys
- 2 kiaušiniai sumuštas
- 2 a.š žalias svogūnas susmulkinti
-
Didelėje keptuvėje arba wok įkaitinkite sezamų aliejų ir sojų padažą.
-
Suberkite žirnelius ir morkas ir virkite apie 8 minutes.
-
Įmaišykite kiaulieną ir toliau kepkite, kol sušils maždaug 5 minutes.
-
Įmaišykite išplaktus kiaušinius ir virkite apie 10 min.
-
Sumaišykite virtus ryžius, sumaišykite visus ingredientus ir virkite, kol visiškai sušils.
-
Patiekite šiltą.