Kalbant apie rudeninį gaminimą, saldus ir pikantiškas skonių derinys atrodo kaip tinkamas. Vienas patiekalas, kuris tikrai puikiai tinka šiam deriniui, yra klevo šoninės žaliosios pupelės. Tai lengvas, bet skanus garnyras, kuris klasikinėms šparaginėms pupelėms suteikia puikaus posūkio, todėl jos puikiai papildys jūsų rudens ar švenčių stalą.
Nesvarbu, ar rengiate šeimos vakarienę, ruošiatės Padėkos dienai, ar tiesiog norite patobulinti savaitės vakarienę, šios šparaginės pupelės yra geriausias pasirinkimas.
Šios pupelės sujungia geriausius rudens skonius viename paprastame, bet puikaus garnyro patiekale. Dėl klevų sirupo saldumo ir traškios šoninės šios pupelės greitai taps mėgstamiausiomis ant jūsų rudens pietų stalo. Be to, jie yra pakankamai universalūs tiek savaitės vakarienei, tiek ypatingoms progoms, tokioms kaip Padėkos diena.
Išbandykite šį receptą ir mėgaukitės saldžia ir pikantiška magija, kuri nutinka, kai susilieja klevas, šoninė ir šparaginės pupelės!
Kas yra Maple Bacon žaliosios pupelės?
Šparaginės klevo šparaginės pupelės yra garnyras, kuriame šviežios šparaginės pupelės troškinamos arba skrudinamos su traškia šonine ir apipilamos klevų sirupu. Sūrios šoninės ir saldaus klevų sirupo derinys suteikia patiekalui skanų saldų ir pikantišką skonį.
Šis patiekalas puikiai tinka rudeniui dėl klevo skonio ir puikiai dera su sočiais patiekalais, tokiais kaip kepta vištiena, kalakutiena ar kiauliena. Tai pakankamai paprasta savaitės vakarienei, bet pakankamai ypatinga šventinėms šventėms, tokioms kaip Padėkos diena. Kai kurie variantai netgi apima užpilus, tokius kaip skrudinti pekano riešutai arba žiupsnelis raudonųjų pipirų dribsnių, kad būtų suteikta papildoma priemonė.
Apskritai, tai yra universali ir minią džiuginanti pusė, paverčianti įprastas šparagines pupeles į kažką tikrai ypatingo.
Ingredientai
- Žaliosios pupelės
- Šoninė
- Svogūnai
- Klevų sirupas
- Druska
- Pipirai
Kaip pasigaminti klevo šoninės žalias pupeles
Šparagines pupeles kruopščiai nuplaukite ir nupjaukite galus. Puodą vandens užvirinkite ir įberkite žiupsnelį druskos. Šparagines pupeles suberkite į verdantį vandenį ir virkite apie 6–10 minučių, kol jos suminkštės.
Baigę šparagines pupeles, nedelsdami perkelkite jas į ledinio vandens dubenį, kad sustabdytumėte virimo procesą ir išlaikytumėte ryškiai žalią spalvą.
Didelėje keptuvėje apkepkite susmulkintą šoninę, kol taps traški.
Išimkite šoninę iš keptuvės ir padėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
Kepkite svogūną šoninės riebaluose, kol suminkštės, apie 5 minutes.
Į keptuvę supilkite klevų sirupą, šoninę ir šparagines pupeles, išmaišykite.
Virkite dar 5–7 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol šparaginės pupelės išvirs iki norimo švelnumo ir įgaus gražų karamelizuotą klevų sirupo glazūrą. Šparagines pupeles pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite „Maple Bacon“ žaliąsias pupeles kaip skanų garnyrą, papildantį savo maistą.
Šio recepto įrankiai
(Amazon filialų nuorodos) – Tai yra įrankiai, kuriuos naudoju gamindama šį receptą!
- GreenPan 5qt padažo keptuvė-GreenPan turi geriausias keptuves, sveikas nepridegančias ir tinkamas orkaitėje.
- GreenPan keptuvė-GreenPan turi geriausias keptuves, sveikas nepridegančias ir tinkamas orkaitėje.
- Bambuko mentele– Bambukiniai indai padeda apsaugoti „GreenPan“ įbrėžimus.
- Pyrex stiklo maišymo dubuo – Pyrex Glass Mixing Bowl yra patogu laikyti šaldytuve ir šaldiklyje, kai reikia užšaldyti turinį arba išlaikyti jį šviežią.
Klevo šoninės žaliosios pupelės
Saldus ir pikantiškas garnyras „Maple Bacon Green Beans“ sujungia traškią šoninę, šviežias šparagines pupeles ir klevų sirupo skonį, kad būtų tobulas rudens skonis. Lengvai pagaminamas ir puikiai tinka bet kokiam patiekalui!
- 1 svaro šviežios šparaginės pupelės išplauti ir apipjaustyti
- 4 griežinėliais lašinių susmulkinti
- 1 vidutinio dydžio svogūnas kubeliais
- 1/2 puodelis klevų sirupo
- druskos
- pipirų
-
Šparagines pupeles kruopščiai nuplaukite ir nupjaukite galus.
-
Puodą vandens užvirinkite ir įberkite žiupsnelį druskos.
-
Šparagines pupeles suberkite į verdantį vandenį ir virkite apie 6–10 minučių, kol jos suminkštės.
-
Baigę šparagines pupeles, nedelsdami perkelkite jas į ledinio vandens dubenį, kad sustabdytumėte virimo procesą ir išlaikytumėte ryškiai žalią spalvą.
-
Didelėje keptuvėje apkepkite susmulkintą šoninę, kol taps traški. Išimkite šoninę iš keptuvės ir padėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
-
Kepkite svogūną šoninės riebaluose, kol suminkštės, apie 5 minutes.
-
Į keptuvę supilkite klevų sirupą, šoninę ir šparagines pupeles, išmaišykite.
-
Virkite dar 5–7 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol šparaginės pupelės išvirs iki norimo švelnumo ir įgaus gražų karamelizuotą klevų sirupo glazūrą.
-
Šparagines pupeles pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
-
Patiekite „Maple Bacon“ žaliąsias pupeles kaip skanų garnyrą, papildantį savo maistą.