Tai mano ketvirtas Apleistas Džo receptą, jie tikrai vienas iš mano mėgstamiausių greitų ir paprastų patiekalų. Juose yra kažkas tokio nostalgiško – „Sloppy Joes“ yra nesenstantis patiekalas, paprastas, ekonomiškas ir lengvai pritaikomas.
Radau šį receptą Virtuvė svetainę ir iškart norėjau pabandyti ją sukurti. Šiame recepte yra daug ingredientų, ir tikrai geriau, jei leistumėte jam virti ilgiau, maždaug 30–45 minutes. Man labai patiko šis receptas, kad skonis buvo artimas Manwich Sloppy Joe padažas. Tai nukelia mane į vaikystę, Manvičo naktis visada buvo gera naktis.
Aš vis dar karts nuo karto naudoju Manwich, bet kaip puiku turėti receptą, kurio skonis tikrai panašus be jokių konservantų! Šis patiekalas puikiai dera su bulvių traškučiais ir geru panardinimu Karamelizuotas svogūnas arba Naminis prancūziškas svogūnų padažas.
Sloppy Joes yra daugiau nei tik sumuštinis – jie yra patogaus maisto istorijos dalis. Lengvai pagaminami, be galo pritaikomi ir kupini skonio, jie nusipelno vietos jūsų vakarienės rotacijoje. Taigi kitą kartą nusiteikę ko nors nostalgiško, linksmo ir be galo skanaus, išplakite partiją „Sloppy Joes“ ir pasinerkite į netvarką!
Ar turite mėgstamą Sloppy Joe receptą ar posūkį? Pasidalykite ja toliau pateiktuose komentaruose!
Kas yra Sloppy Joes?
„Sloppy Joes“ yra sumuštinis iš maltos jautienos, troškintos aštriame pomidorų padaže, paprastai pagardinamas svogūnais, česnaku, kečupu, ruduoju cukrumi, Vusterio padažu, o kartais ir garstyčiomis ar actu, kad būtų šiek tiek aštrumo. Šis sodrus, gaivus įdaras patiekiamas ant minkštų bandelių, todėl kiekvienas kąsnelis tampa kvapnus ir, žinoma, šiek tiek „aplietas“.
Nors dėl tikslios „Sloppy Joes“ kilmės diskutuojama, daugelis mano, kad šis patiekalas atsirado XX a. ketvirtajame dešimtmetyje Jungtinėse Valstijose kaip įperkamas, sotus valgis Didžiosios depresijos metu. Per kelis dešimtmečius „Sloppy Joes“ tapo mokyklos valgyklų, šeimos vakarienės ir net vasaros kepsnių patiekalu.
Ingredientai
- Geltonasis svogūnas
- Žalioji paprika
- Česnakai
- Alyvuogių aliejus
- Jautienos malta
- Košerinė druska, padalinta
- Malti juodieji pipirai
- Čili milteliai
- paprika
- Pomidorų padažas
- Kečupas
- Geltonosios garstyčios
- Worcestershire padažas
- Rudasis cukrus
Kaip padaryti „Sloppy Joes“.
Didelėje keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, kol suminkštės.
Įpilkite 1 svarą liesos jautienos ir pagardinkite 1/2 arbatinio šaukštelio košerinės druskos. Kepkite, šaukštu sulaužydami jautieną, kol paruduos, 6–8 minutes (gali būti iškepusi ne iki galo).

Naudokite kiaurasamtį, kad perkeltumėte į vidutinį dubenį.

Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Į keptuvę sudėkite svogūną, papriką ir česnaką. Pagardinkite likusia 1/2 arbatinio šaukštelio košerinės druskos ir 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų.
Virkite, kol daržovės suminkštės, bet neapskrus, 6–8 minutes.

Įpilkite 1 arbatinį šaukštelį čili miltelių ir 1 arbatinį šaukštelį paprikos.
Kepkite, dažnai maišydami, kol pasidarys kvapnus, apie 1 minutę.

Jautieną ir visas sultis grąžinkite į keptuvę.
Įpilkite 1 (15 uncijų) skardinę pomidorų padažo, 1/3 puodelio kečupo, 2 šaukštus geltonųjų garstyčių, 1 šaukštą Vusterio padažo ir 1 arbatinį šaukštelį supakuoto rudojo cukraus.

Užvirinkite, nugramdydami nuo keptuvės dugno apkepusius gabaliukus.

Virkite, kol sutirštės ir pasigamins, 30–45 minutes.
Paragaukite ir pagal poreikį pagardinkite košerine druska ir juodaisiais pipirais.

Padalinkite „Sloppy Joes“ iš 4–6 mėsainių bandelių.

Šio recepto įrankiai
- GreenPan keptuvė–GreenPan turi geriausias keptuves, sveikas nepridegančias ir tinkamas orkaitėje.
- Bambuko mentele– Bambukiniai indai padeda išlaikyti mano GreenPan įbrėžimus.
- Pyrex stiklo maišymo dubuo – Pyrex Glass Mixing Bowl yra patogu laikyti šaldytuve ir šaldiklyje, kai reikia užšaldyti turinį arba išlaikyti jį šviežią.

Apleistas Džo
Mėgaukitės skaniu ir paprastu Sloppy Joe receptu, pagamintu iš jautienos maltos mėsos, aštraus pomidorų padažo ir minkštų bandelių. Puikiai tinka greitai savaitės vakarienei arba minios maloniam šeimos patiekalui!
- 1 mažas geltonas svogūnas malta
- 1 vidutinio dydžio žalieji pipirai malta
- 2 gvazdikėliai česnako
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 svaras liesos maltos jautienos
- 1 šaukštelis košerinė druska padalintas
- 1/4 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukštelis čili milteliai
- 1 šaukštelis paprika
- 1 15 uncijų skardinės pomidorų padažas
- 1/3 puodelis kečupas
- 2 šaukštai geltonos garstyčios
- 1 šaukštas Worcestershire padažas
- 1 šaukštelis supakuotas rudasis cukrus
- mėsainių bandelės
-
Didelėje keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, kol suminkštės.
-
Įpilkite 1 svarą liesos jautienos ir pagardinkite 1/2 arbatinio šaukštelio košerinės druskos. Kepkite, šaukštu sulaužydami jautieną, kol paruduos, 6–8 minutes (gali būti iškepusi ne iki galo).
-
Naudokite kiaurasamtį, kad perkeltumėte į vidutinį dubenį.
-
Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Į keptuvę sudėkite svogūną, papriką ir česnaką. Pagardinkite likusia 1/2 arbatinio šaukštelio košerinės druskos ir 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų.
-
Virkite, kol daržovės suminkštės, bet neapskrus, 6–8 minutes.
-
Įpilkite 1 arbatinį šaukštelį čili miltelių ir 1 arbatinį šaukštelį paprikos. Kepkite, dažnai maišydami, kol pasidarys kvapnus, apie 1 minutę.
-
Jautieną ir visas sultis grąžinkite į keptuvę. Įpilkite 1 (15 uncijų) skardinę pomidorų padažo, 1/3 puodelio kečupo, 2 šaukštus geltonųjų garstyčių, 1 šaukštą Vusterio padažo ir 1 arbatinį šaukštelį supakuoto rudojo cukraus.
-
Užvirinkite, nugramdydami nuo keptuvės dugno apkepusius gabaliukus.
-
Virkite, kol sutirštės ir pasigamins, 30–45 minutes.
-
Paragaukite ir pagal poreikį pagardinkite košerine druska ir juodaisiais pipirais.
-
Padalinkite „Sloppy Joes“ iš 4–6 mėsainių bandelių.