Jei mėgstate užkandžius su šiek tiek nuojauta, saldūs ir aštrūs pyragaičiai tikrai turėtų būti jūsų radare. Jie traškūs, sukelia priklausomybę, juose puikiai subalansuotas saldus saldumas ir ugningos šilumos užuomina.
Nesu didelis aštraus maisto mėgėjas, bet kartais malonu užkąsti, turint tik prieskonio atspalvį. Šie pyragaičiai tikrai yra puikus cukraus ir prieskonių mišinys, todėl tai patogus nedidelis užkandis, kurį galima užkąsti sėdint prie savo stalo.
Jei ieškote prieskonių be cukraus, turėtumėte išbandyti mano receptą Pagardinti Pretzels arba jei norite daugiau saldumo, peržiūrėkite mano Iriso pyragaičiai.
Saldūs ir aštrūs pyragaičiai yra puikus užkandis, kai norisi kažko daugiau nei paprastų senų traškučių ar krekerių. Cukraus ir prieskonių balansas, kartu su maloniu traškučiu kliņģeriu, padaro juos užkandžiu, kuriam sunku atsispirti.
Be to, juos lengva pagaminti ir pritaikyti, todėl galite pritaikyti receptą pagal savo mėgstamus skonius. Nesvarbu, ar patiekiate juos vakarėlyje, ar tiesiog leidžiate laiką, saldūs ir aštrūs pyragaičiai tikrai bus populiariausi!
Kas yra saldūs ir aštrūs pyragaičiai?
Saldūs ir aštrūs pyragaičiai yra kvapnus užkandis, kuriame dera saldus ingredientų, tokių kaip vanilė, cinamonas ar cukrus, saldumas ir prieskonių, tokių kaip čili milteliai, kajeno pipirai ar sriracha, karštis. Traškučiai paprastai padengiami šių ingredientų mišiniu ir kepami, kad būtų tobula traški tekstūra.
Šis užkandis pasižymi dinamiško skonio profiliu – iš pradžių saldus, o vėliau – aštrus, todėl jis tampa priklausomybę sukeliančiu vakarėliams, kelionėms ar kasdieniam valgymui. Skonių mišinys kiekviename kąsnyje suteikia pikantiško, saldaus ir aštraus derinio.
Ingredientai
- Krangeliai
- Sviestas, lydytas
- Granuliuotas cukrus
- Druska
- Vanilės ekstraktas
- Malto cinamono
- Kajeno pipirai
Kaip pasigaminti saldų ir aštrų pyragą
Įkaitinkite orkaitę iki 250 ° F ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
Dideliame maišymo dubenyje sumaišykite lydytą sviestą, vanilės ekstraktą ir pyragus.
Mažame dubenyje sumaišykite cukrų, druską, cinamoną ir kajeno pipirus, kol visiškai susimaišys.
Cukraus mišinį užpilkite ant riestainių ir plakite, kol jie tolygiai pasidengs saldaus ir aštraus mišinio.
Ant paruoštos kepimo skardos tolygiai paskleiskite apteptus kliņģerus.
Kepkite 60 minučių, kas 15 minučių pamaišydami, kad iškeptumėte tolygiai.
Kai pyragaičiai taps auksiniai ir traškūs, išimkite juos iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Jiems vėsstant danga sukietės ir taps skaniai traški.
Mėgaukitės jais atvėsus arba laikykite hermetiškame inde iki savaitės (nors retai taip ilgai išsilaiko!).
PRIEMONĖS ŠIAM RECEPTUI
(Amazon filialų nuorodos) – Tai yra įrankiai, kuriuos naudoju gamindama šį receptą!
- Nordic Ware kepimo skarda– Šios keptuvės yra pakankamai didelės, kad būtų lengva išmaišyti tokius užkandžius, kaip šie pagardinti pusgaminiai.
- Pyrex stiklo maišymo dubuo – Pyrex Glass Mixing Bowl yra patogu laikyti šaldytuve ir šaldiklyje, kai reikia užšaldyti turinį arba išlaikyti jį šviežią.
- Silikono plaktuvas– Šie plaktuvai puikiai veikia ir mano keptuvės nesubraižo.
Saldūs ir aštrūs pyragaičiai
Saldūs ir aštrūs pyragaičiai yra puikus cukraus ir šilumos balansas, suteikiantis skanų traškumą su cinamono, vanilės ir kajeno pipirų skoniais. Šie priklausomybę sukeliantys užkandžiai idealiai tinka vakarėliams, žaidimų dienoms arba kaip kvapnus skanėstas keliaujant.
- 14 oz. pakuotės mini kliņģerai
- 1/2 puodelis sviesto ištirpo
- 1/2 puodelis granuliuoto cukraus
- 2 a.š vanilės ekstraktas
- 1 a.š cinamono
- 1/2 šaukštelis druskos
- 1/2 šaukštelis kajeno pipirai koreguoti pagal prieskonių pasirinkimą
-
Įkaitinkite orkaitę iki 250 ° F ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
-
Dideliame maišymo dubenyje sumaišykite lydytą sviestą, vanilės ekstraktą ir pyragus.
-
Mažame dubenyje sumaišykite cukrų, druską, cinamoną ir kajeno pipirus, kol visiškai susimaišys.
-
Cukraus mišinį užpilkite ant riestainių ir plakite, kol jie tolygiai pasidengs saldaus ir aštraus mišinio.
-
Ant paruoštos kepimo skardos tolygiai paskleiskite apteptus kliņģerus.
-
Kepkite 60 minučių, kas 15 minučių pamaišydami, kad iškeptumėte tolygiai.
-
Kai pyragaičiai taps auksiniai ir traškūs, išimkite juos iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
-
Jiems vėsstant danga sukietės ir taps skaniai traški.
-
Mėgaukitės jais atvėsus arba laikykite hermetiškame inde iki savaitės (nors retai taip ilgai išsilaiko!).