Žinau, kad galite tiesiog nusipirkti ryžių krispie batonėlių dėžutėje parduotuvėje, bet tai nėra tolygus gaminimui nuo nulio. Nepaisant to, ne visi naminiai ryžių krispie batonėliai yra vienodi, jūs tikrai turite naudoti tikrą sviestą, o man labiau patinka keli zefyrai, nei reikalaujama originaliame recepte.
Ryžių Krispie batonėliai yra vienas iš tų klasikinių desertų, kurie kelia nostalgiją su kiekvienu traškiu, kramtomu kąsneliu. Turėdami tik keletą ingredientų ir nereikalaujant kepti, jie užėmė ypatingą vietą tiek vaikų, tiek suaugusiųjų širdyse nuo tada, kai pirmą kartą pasirodė XX amžiaus ketvirtajame dešimtmetyje.
Tačiau nors originalus receptas išliko nesenstantis, dabar yra begalė būdų pasipuošti ir paaukštinti šiuos paprastus kvadratus! Įvaldę klasiką, galite pabandyti pasigaminti kakavos krispie batonėlius arba vieną iš mano mėgstamiausių žemės riešutų sviesto ryžių batonėlių.
Ryžių „Krispie“ batonėliai yra mėgstami minios dėl priežasties: juos lengva pagaminti, be galo galima pritaikyti ir skaniai patenkinti. Nesvarbu, ar laikotės tradicinio recepto, ar mėgaujatės smagiais priedais, jums garantuojamas skanėstas, kuris puikiai tiks bet kokio amžiaus.
Kas yra ryžių krispie batonėliai?
Rice Krispie batonėliai (arba Rice Krispie skanėstai) yra klasikinis nekepamas desertas, gaminamas tik iš kelių paprastų ingredientų: pūstų ryžių dribsnių (dažniausiai ryžių krispies), lydytų zefyrų ir sviesto. Rezultatas yra saldus, kramtomas ir traškus užkandis, kurį lengva pagaminti ir kurį mėgsta bet kokio amžiaus žmonės.
Tekstūra yra traški ir lipni, su sviesto sodrumo užuomina.
Jie taip pat gali būti pritaikyti prie mišinio, pavyzdžiui, šokolado drožlių, žemės riešutų sviesto, grūstų sausainių ar net spalvingų pabarstukų, todėl jie yra universalūs bet kokiai progai.
Ingredientai
- Ryžių Krispies grūdai
- Sviestas
- Zefyrai
Kaip pasigaminti ryžių krispie batonėlius
Lengvai sutepkite 9 × 13 colių keptuvę sviestu arba kepimo purškalu.
Tai padės lengviau pašalinti juosteles, kai jos bus nustatytos.

Išmatuokite 6 puodelius Rice Krispies dribsnių ir supilkite į didelį dubenį.

Dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.

Sudėkite zefyrus ir nuolat maišykite, kol jie visiškai ištirps ir taps lygūs.

Nukelkite puodą nuo ugnies ir nedelsdami suberkite ryžių krispies dribsnius, įsitikindami, kad kiekvienas gabalas yra padengtas zefyro mišiniu.

Supilkite mišinį į paruoštą keptuvę mentele arba lengvais sviestu pateptomis rankomis, kad tolygiai prispauskite.
Venkite per stipriai spausti; tai išlaiko juosteles gražias ir minkštas.

Leiskite batonėliams visiškai atvėsti kambario temperatūroje, prieš supjaustydami juos kvadratėliais. Mėgaukitės!

(Amazon filialų nuorodos) – Tai yra įrankiai, kuriuos naudoju gamindama šį receptą!
- Nelipni torto keptuvė– Savo pyrago formeles naudoju daugybei dalykų, bet jos puikiai tinka ryžių krispie batonėliams gaminti, nes turi savo dangtį likučiams laikyti.
- Pyrex stiklo maišymo dubuo – Pyrex Glass Mixing Bowl yra patogu laikyti šaldytuve ir šaldiklyje, kai reikia užšaldyti turinį arba išlaikyti jį šviežią.
- GreenPan 5qt padažo keptuvė-GreenPan turi geriausias keptuves, sveikas nepridegančias ir tinkamas orkaitėje.
- Silikoninis maišymo šaukštas– Puikūs šaukštai, kad jūsų GreenPans nesubraižytų.
Daugiau skanių receptų, kuriuos galite išbandyti
Kepsniai Shish Kabobs
Crème Brûlée
Lazanija
Ledų kūgiai
Maid-Rite sumuštiniai – Copycat

Ryžių Krispie skanėstai
Mėgaukitės saldžiu skanėstu namuose naudodami šį paprastą ryžių krispie batonėlių receptą! Šie lipnūs batonėliai puikiai tinka ypatingoms progoms ir yra puikus užkandis po pamokų.
- 3 šaukštai sviesto
- 1 paketą 10 uncijų, apie 40 zefyrų
- 6 puodeliai Ryžių Krispies grūdai
-
Lengvai sutepkite 9 × 13 colių keptuvę sviestu arba kepimo purškalu.
-
Tai padės lengviau pašalinti juosteles, kai jos bus nustatytos.
-
Išmatuokite 6 puodelius Rice Krispies dribsnių ir supilkite į didelį dubenį.
-
Dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.
-
Sudėkite zefyrus ir nuolat maišykite, kol jie visiškai ištirps ir taps lygūs.
-
Nukelkite puodą nuo ugnies ir nedelsdami suberkite ryžių krispies dribsnius, įsitikindami, kad kiekvienas gabalas yra padengtas zefyro mišiniu.
-
Supilkite mišinį į paruoštą keptuvę mentele arba lengvais sviestu pateptomis rankomis, kad tolygiai prispauskite.
-
Venkite per stipriai spausti; tai išlaiko juosteles gražias ir minkštas.
-
Leiskite batonėliams visiškai atvėsti kambario temperatūroje, prieš supjaustydami juos kvadratėliais. Mėgaukitės!