Atvėsus orams ir išlindus jaukiems megztiniams, niekas taip nepasitaiko kaip šiltas, guodžiantis desertas. Duonos pudingas, ypač razinų duonos pudingas, yra puikus atsakymas į troškimą kažko saldaus, nostalgiško ir lengvai pagaminamo.
Šis klasikinis desertas paverčia pasenusią duoną ir paverčia ją prabangiu skanėstu su kreminiu centru, traškiu viršumi ir sultingų razinų pliūpsniais kiekviename kąsnyje.
Šio deserto receptą radau Gvazdikų svetainė kai ieškau būdo panaudoti po ranka turėtą išgaruotą pieną. Receptą sutrumpinau per pusę, nes pieno neturėjau tiek daug, o mano šeimai jis tiko.
Raisin Bread Pudingas turi puikų tekstūrų ir skonių derinį: minkšta duona, kramtomos razinos ir sodrus kremas, kuris viską sujungia. Tai taip pat neįtikėtinai atlaidus – duonos pudingą galima gaminti iš vienadienės duonos, likusių bandelių ar net razinų riestainių.
Šis patiekalas kuklius ingredientus paverčia dekadentišku, šildančiu desertu, puikiai tinkančiu dalytis su artimaisiais.
Jei trokštate jaukesnių rudens skanėstų, derinkite šį razinų duonos pudingą su kitais sezoniniais patiekalais, pvz., mano sočiais rudens troškiniais ar sriubomis, kad gautumėte geriausią rudens užtepą.
Taigi, kai kitą kartą gulėsite vienadienės duonos, nenuleiskite jos veltui – išplakite šį širdžiai mielą desertą, čiupkite šaukštą ir mėgaukitės saldžiu naminio razinų duonos pudingo paprastumu.
Kas yra razinų duonos pudingas?
Raisin Bread Pudingas yra šiltas, jaukus desertas, gaminamas mirkant pasenusią arba vieną dieną seną duoną sodriame, saldžiame kremo mišinyje, paprastai pagardinta vanile, cinamonu ir kartais muskato riešutu.
Dedama razinų, kad būtų saldumo pliūpsniai, ir visas patiekalas kepamas, kol kremas sustings, o viršus taps auksinis ir šiek tiek traškus.
Rezultatas yra minkštas, kreminis interjeras su šiek tiek traškiu viršumi, todėl jis yra nenugalimas tekstūrų ir skonių derinys.
Raisin Bread Pudingas dažnai patiekiamas su plakta grietinėle, ledais ar šlakeliu karamelės padažo, yra populiarus būdas išnaudoti duonos likučius ir sukurti malonų, nostalgišką skanėstą.
Ingredientai
- duona
- Išgarintas pienas
- Rudasis cukrus
- Sviestas
- Kiaušiniai
- Razinos
- Vanilės ekstraktas
- Malto cinamono
- Malto muskato riešuto
- Karamelinis padažas (nebūtina)
Kaip pasigaminti razinų duonos pudingą
Įkaitinkite orkaitę iki 350º F.
Riebalais ištepkite 12 x 8 colių kepimo indą.
Dideliame dubenyje sumaišykite duoną ir razinas.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite išgarintą pieną, kiaušinius, cukrų, sviestą, vanilės ekstraktą, cinamoną ir muskato riešutą.
Supilkite kiaušinių mišinį ant duonos mišinio; gerai derinkite.
Supilkite mišinį į paruoštą kepimo formą. Leiskite pastovėti 10 minučių.
Kepkite 35–45 minutes arba tol, kol į centrą įsmeigtas peilis išeis švarus.
Prieš patiekdami apšlakstykite karameliniu padažu.
PRIEMONĖS ŠIAM RECEPTUI
(Amazon filialų nuorodos) – Tai yra įrankiai, kuriuos naudoju gamindama šį receptą!
- Pyrex stiklo maišymo dubuo – Pyrex Glass Mixing Bowl yra patogu laikyti šaldytuve ir šaldiklyje, kai reikia užšaldyti turinį arba išlaikyti jį šviežią.
- Le Creuset kepimo indas – Idealiai tinka viskam – nuo sočių desertų iki daržovių skrudinimo, mėsos marinavimo, likučių laikymo ir kt. – gilios šoninės sienelės ir didelė talpa puikiai tinka įvairiems receptams.
- Silikono maišymo šaukštas– Puikūs šaukštai, kad nepridegančios keptuvės nesubraižytų.
Razinų duonos pudingas
Sušildykite naudodami šį klasikinį razinų duonos pudingo receptą! Pagamintas iš paprastų ingredientų, šis jaukus desertas puikiai tinka rudens ir žiemos komfortui!
- 8 griežinėliais duona kubeliais
- 1/2 puodelis razinų
- 1 gali Gvazdikai Garintas pienas
- 2 dideli kiaušiniai šiek tiek sumuštas
- 1/2 puodelis supakuotas rudasis cukrus
- 2 šaukštai sviesto ištirpo
- 1 arbatinius šaukštelius vanilės ekstraktas
- 1/2 šaukštelis malto cinamono
- 1/2 šaukštelis malto muskato riešuto
- Karamelinis padažas neprivaloma
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350º F. Sutepkite 12 x 8 colių kepimo indą.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite duoną ir razinas.
-
Vidutiniame dubenyje sumaišykite išgarintą pieną, kiaušinius, cukrų, sviestą, vanilės ekstraktą, cinamoną ir muskato riešutą.
-
Supilkite kiaušinių mišinį ant duonos mišinio; gerai derinkite.
-
Supilkite mišinį į paruoštą kepimo formą. Leiskite pastovėti 10 minučių.
-
Kepkite 35–45 minutes arba tol, kol į centrą įsmeigtas peilis išeis švarus.
-
Prieš patiekdami apšlakstykite karameliniu padažu.