Almond Biscotti yra vienas iš tų skanėstų, kurie atrodo įmantrūs, tačiau pasirodo, kad juos pagaminti iš tikrųjų labai paprasta. Jie traškūs, riešutiniai ir tinkamas saldumo kiekis – puikiai tinka užgerti kavą ar arbatą.
KitchenAid svetainėje radau šį receptą kitą dieną, jį pagaminti buvo taip paprasta! Juos pagaminti lengviau, nei atrodo. Kai tik įsigilinsite į „du kartus keptą“ dalyką, gausite porcijas kaip profesionalas.
Be to, jie itin atlaidūs – jei jūsų biscotti rąstai prieš kepdami atrodo šiek tiek niūrūs, jie vis tiek bus nuostabaus skonio, kai bus supjaustyti ir paskrudinti.
Šiame recepte buvo naudojami sveiki migdolai, bet aš naudojau pjaustytus migdolus, nes turėjau jų po ranka. Tikriausiai jie būtų buvę gražesni su visais migdolais, bet jų skonis vis tiek buvo nuostabus!
Be to, aš laikiausi recepto nurodymų, bet kai pažiūrėjau vaizdo įrašą, jie padalino tešlą į dvi dalis, o ne į tris. Manau, kad kitą kartą taip ir išbandysiu, nes sausainiai būtų didesni.
Šie sausainiai patiks miniai, nesvarbu, ar patiekiate juos su kava po vakarienės, ar pakuojate kaip naminę dovaną. O kadangi jie yra tvirti ir gerai laikosi, jie puikiai tinka siųsti artimiesiems (sveiki, šventinės priežiūros paketai!).
Almond Biscotti taip pat puikiai tinka eksperimentuoti. Norite įpilti šlakelį juodojo šokolado? Pirmyn. Jaučiatės šiek tiek citrusiniai? Įdėkite šiek tiek apelsino ar citrinos žievelės.
Nėra klaidingo būdo jais mėgautis, todėl jie yra tokie linksmi ir universalūs kepiniai.
Išbandykite – akimirksniu pasijusite kaip kepanti roko žvaigždė!
Kas yra Almond Biscotti?
Almond Biscotti yra klasikinis itališkas sausainis, kuris tradiciškai kepamas du kartus, kad būtų pasiekta būdinga traški, traški tekstūra. Pavadinimas „biscotti” kilęs iš lotyniško žodžio biscoctusreiškiantis „du kartus virti“, o tai reiškia unikalų paruošimo būdą.
Šie sausainiai paprastai gaminami iš paprastų ingredientų, tokių kaip miltai, cukrus, kiaušiniai ir migdolai, todėl gaunamas subtiliai saldus skonis su sodriu riešutiniu atspalviu.
Migdolų biscotti dažnai apima migdolų ekstraktą, kad dar labiau sustiprintų migdolų skonį.
Dėl savo sausos tekstūros „Malmond Biscotti“ yra ypač populiarus kaip skanėstas užgeriant kavą, espresą ar arbatą.
Ingredientai
- Migdolai
- Universalūs miltai
- Cukraus pudra
- Kepimo milteliai
- Druska
- Kiaušiniai
- Mieloji
- Lydyto sviesto, kambario temperatūros
Kaip pasigaminti migdolų biskvitą
Migdolus tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos.

Skrudinkite juos 10 minučių iki 350 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Leiskite jiems visiškai atvėsti.

Statinio maišytuvo dubenyje su plokščiu plakikliu sumaišykite visus ingredientus, išskyrus migdolus.

Maišykite 2 greičiu, kol susidarys drėgna tešla.

Suberkite riešutus ir maišykite 1 greičiu.

Uždenkite dubenį maistine plėvele ir tešlą šaldykite 30 minučių.

Padalinkite tešlą į 3 dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite į lygų rąstą.

Tešlą dėkite ant išklotos kepimo skardos ir kepkite 25 minutes 350° įkaitintoje orkaitėje.

Prieš tęsdami leiskite iškeptai tešlai pakankamai atvėsti, kad galėtumėte ją apdoroti.

Kiekvieną rąstą supjaustykite griežinėliais, tada išdėliokite sausainius nupjauta puse į viršų ant kepimo skardos.

Kepkite dar 10 minučių.

Leiskite pailsėti ant grotelių.

Laikyti iki 2 savaičių hermetiškame inde.

Šio recepto įrankiai
(Amazon filialų nuorodos) – Tai yra įrankiai, kuriuos naudoju gamindama šį receptą!
- Standmixer KitchenAid – Šis maišytuvas yra patikimas ir universalus ir lengvai susidoros su visais jūsų kepimo poreikiais.
- „KitchenAid“ stiklo maišymo dubuo – Tai yra mano mėgstamiausias „KitchenAid“ dubuo, kai gaminu bet kokią tešlą dėl lengvai pilamo snapelio.
- Wilton kepimo skardos – Šios keptuvės skirtos tolygiai paskirstyti šilumą ir kiekvieną kartą duoti puikių rezultatų, be to, jos yra sveikos, nepridegančios.

Migdolų biskvitas
Pasigaminkite kavinės stiliaus migdolų biskvitą namuose naudodami šį paprastą receptą! Šie du kartus kepti sausainiai yra apibarstyti skrudintais migdolais ir puikiai tinka jūsų mėgstamam karštam gėrimui.
- 1 1/4 puodeliai migdolai
- 2 1/4 puodeliai miltų
- 3/4 puodelis cukraus
- 3/4 šaukštelis kepimo milteliai
- 1/2 šaukštelis druskos
- 2 dideli kiaušiniai
- 3 šaukštai medus
- 1/4 puodelis lydyto sviesto
-
Migdolus tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos ir paskrudinkite 10 minučių iki 350° įkaitintoje orkaitėje.
-
Leiskite jiems visiškai atvėsti.
-
Statinio maišytuvo dubenyje su plokščiu plakikliu sumaišykite visus ingredientus, išskyrus migdolus.
-
Maišykite 2 greičiu, kol susidarys drėgna tešla. Suberkite riešutus ir maišykite 1 greičiu.
-
Uždenkite dubenį maistine plėvele ir tešlą šaldykite 30 minučių.
-
Padalinkite tešlą į 3 dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite į lygų rąstą.
-
Tešlą dėkite ant išklotos kepimo skardos ir kepkite 25 minutes 350° įkaitintoje orkaitėje.
-
Prieš tęsdami leiskite iškeptai tešlai pakankamai atvėsti, kad galėtumėte ją apdoroti.
-
Kiekvieną rąstą supjaustykite griežinėliais, tada išdėliokite sausainius nupjauta puse į viršų ant kepimo skardos.
-
Kepkite dar 10 minučių.
-
Palikite ant grotelių ir laikykite iki 2 savaičių hermetiškame inde.