Skrebučiai yra mažas, bet galingas daugelio patiekalų priedas. Skrebučiai suteikia traškumo jūsų Cezario salotoms.
Jie naudojami kaip kreminės kumpio ir bulvių sriubos užpilas. Jais taip pat galima mėgautis kaip patogiu užkandžiu. Skrebučiai suteikia stalui tekstūros, skonio ir pasitenkinimo.
Nors parduotuvėje įsigyti skrebučiai yra patogūs, niekas neprilygsta naminių skrebučių skoniui ir šviežumui.
Geriausia dalis? Juos pasigaminti nepaprastai paprasta!
Naminiai skrebučiai yra paprastas būdas patobulinti savo patiekalus ir kuo geriau išnaudoti duonos likučius. Turėdami tik keletą ingredientų ir šiek tiek laiko, galite sukurti traškius, kvapnius skrebučius pagal jūsų skonį.
Patyrę naminių skrebučių skonį, tekstūrą ir universalumą, susimąstysite, kodėl kada nors pirkote juos supakuotus.
Naminius skrebučius galima pritaikyti pagal bet kokį patiekalą ar potraukį, todėl juos būtina turėti kiekvienoje virtuvėje.
Taigi, paimkite tą duonos kepalą, stovintį ant prekystalio, ir išbandykite naminius skrebučius.
Išbandykite patys ir daugiau niekada nežiūrėsite į parduotuvėje pirktus skrebučius taip pat!
Tinkamos duonos parinkimas skrebučiams
Naudojamos duonos rūšis lemia galutinio produkto skirtumą. Štai keletas variantų:
- Prancūziška arba itališka duona: Puikiai tinka tradiciniams, traškiems skrebučiams.
- Raugas: Suteikia aštraus skonio, kuris puikiai dera su kreminėmis sriubomis.
- Nesmulkinti kviečiai: Puikiai tinka sveikesniam ir nuoširdesniam pasirinkimui.
- Rugiai arba Pumpernickelis: Suteikite skrebučiams unikalų, žemišką skonį.
- Sumuštinių duona: Veikia tik žiupsneliu – tik būtinai gerai paskrudinkite.
Šiek tiek pasenusi duona idealiai tinka skrebučiams, nes geriau išlaiko formą ir tolygiau įsisavina prieskonius.
Kas yra naminiai skrebučiai?
Naminiai skrebučiai – tai nedideli, traškūs duonos kubeliai. Jie pagardinami prieskoniais, o paskui skrudinami arba kepami.
Skrebučiai suteikia tekstūros ir skonio tokiems patiekalams kaip salotos, sriubos ar troškiniai.
Pagaminti iš duonos likučių arba šviežios duonos, juos galima pagardinti įvairiais prieskoniais, pavyzdžiui, česnakais, žolelėmis, sūriu ar prieskoniais.
Naminiai skrebučiai yra paprastas ir skanus būdas sunaudoti pasenusią duoną ir paįvairinti patiekalus naminiu prisilietimu.
Ingredientai
- Duona, supjaustyta kąsnio dydžio gabalėliais
- Alyvuogių aliejus
- Druska
- Pipirai
Kaip pasigaminti naminius skrebučius
Dideliame dubenyje supilkite duonos kubelius su alyvuogių aliejumi, kol lengvai apskrus.
Įpilkite prieskonių ir dar kartą išmaišykite, kad įsitikintumėte, jog jie tolygiai pasiskirsto.
Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F.
Pagardintus duonos kubelius vienu sluoksniu paskleiskite ant kepimo skardos.
Kepkite 10-15 minučių, priklausomai nuo jūsų orkaitės.
Įpusėjus maišyti, kol taps auksinė ir traški.
Prieš laikydami juos sandariame inde, leiskite skrebučiams visiškai atvėsti.
Jie išliks švieži iki savaitės.
(Amazon filialų nuorodos) – Tai yra įrankiai, kuriuos naudoju gamindama šį receptą!
- Nordic Ware kepimo skarda– Šios keptuvės yra pakankamai didelės, kad būtų lengva išmaišyti tokius užkandžius, kaip šie pagardinti pyragaičiai.
- Pyrex stiklo maišymo dubuo – Pyrex Glass Mixing Bowl yra patogu laikyti šaldytuve ir šaldiklyje, kai reikia užšaldyti turinį arba išlaikyti jį šviežią.
- Silikoninis maišymo šaukštas– Puikūs šaukštai, kad nepridegančios keptuvės nesubraižytų.
Naminiai skrebučiai
Duonos likučius paverskite gardžiais naminiais skrebučiais! Lengvai pagaminami ir puikiai pagardinti, jie yra puikus sriubų ir salotų priedas.
- 4 puodeliai duona supjaustyti ½ colio kubeliais
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- ½ šaukštelis druskos arba pagal skonį
- ¼ šaukštelis juodieji pipirai
-
Dideliame dubenyje supilkite duonos kubelius su alyvuogių aliejumi, kol lengvai apskrus.
-
Įdėkite prieskonių ir dar kartą išmaišykite, kad pasiskirstytumėte tolygiai.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F.
-
Pagardintus duonos kubelius vienu sluoksniu paskleiskite ant kepimo skardos.
-
Kepkite 10-15 minučių, priklausomai nuo jūsų orkaitės.
-
Įpusėjus maišyti, kol taps auksinė ir traški.
-
Prieš laikydami juos sandariame inde, leiskite skrebučiams visiškai atvėsti.
-
Jie išliks švieži iki savaitės.