Aš mėgstu bulves, trintas, keptas, au gratin, tu pavadinsi, aš valgysiu. Tačiau šis šukuotų bulvių ir kumpio receptas tikriausiai yra vienas iš mano visų laikų mėgstamiausių. Mano močiutė gamindavo tai visą laiką, kai buvau vaikas, tai man toks patogus maistas, ypač vėsiomis rudens naktimis, kaip jau valgome Minesotoje.
„Scalloped Potatoes and Ham“ tikrai puikiai tinka kumpio likučiams arba panašiai, kai gaminau šią savaitę, nusipirkau nedidelį kumpį tik šiam patiekalui gaminti.
Šis kreminis patiekalas puikiai dera su traškiomis žaliomis salotomis arba skrudintomis daržovėmis, kad maistas būtų subalansuotas. Gėrimams apsvarstykite taurę sauso baltojo vyno arba gaivios ledinės arbatos.
Nesvarbu, ar kepate jį orkaitėje, ar lėtai kepate puode, skrudintos bulvės ir kumpis yra patikimas receptas.
Išbandykite ir praneškite man apie savo mėgstamiausius šio klasikinio patiekalo posūkius!
Kodėl jums patiks kreminės šukuotos bulvės ir kumpis
Šis patiekalas daugeliui yra nostalgiškas, žadinantis sekmadienio vakarienių ir šventinių susibūrimų prisiminimus. Jo kreminiai skonio sluoksniai suteikia komfortą su kiekvienu kąsniu. Štai keletas priežasčių, kodėl šį receptą būtina išbandyti:
- Biudžetinis: Tai puikus būdas sunaudoti po ankstesnio valgio likusį kumpį.
- Pritaikoma: Norėdami suteikti papildomo skonio, galite pridėti kitų ingredientų, pavyzdžiui, tarkuoto sūrio, svogūnų ar šviežių žolelių.
- Padaryti į priekį draugišką: Paruoškite jį iš anksto ir pašildykite valgį be streso.
- Padaryti in Crockpot: „Crockpot Scalloped Potatoes and Ham“ yra puikus pasirinkimas tomis įtemptomis dienomis, kai nenorite įjungti orkaitės.
Kas yra šukuotos bulvės ir kumpis?
„Scalloped Potatoes and Ham“ – tai klasikinis patogaus maisto patiekalas, kuriame dera plonais griežinėliais pjaustytos bulvės ir pikantiškas kumpis, kepamas sodriame kreminiame padaže.
Patiekalas paprastai yra sluoksniuotas su bulvėmis, kumpiu ir padažu, išdėstytu troškinimo inde, o tada kepama, kol bulvės suminkštės, o viršus pasidarys auksinis ir burbuliuotas.
Kreminis padažas dažniausiai gaminamas su pienu arba grietinėle, sutirštinamas miltais ir sviestu. Prieskoniai, tokie kaip česnakai, svogūnai ir kartais sūris, dedami dėl papildomo skonio.
Kumpis yra sūrus, pikantiškas kontrastas švelnioms bulvėms ir kreminiam padažui, todėl jis yra subalansuotas ir sotus patiekalas.
Skrudintos bulvės ir kumpis dažnai patiekiami kaip pagrindinis patiekalas, bet taip pat gali būti sotus garnyras švenčių, užkandžių ar savaitės vakarienės metu.
Tai universalus receptas, leidžiantis įvairiems variantams, pavyzdžiui, pridėti sūrio, žolelių ar daržovių, kad atitiktų asmeninį skonį.
Ingredientai
- Bulvės
- Kumpis
- Svogūnai
- Sviestas
- Miltai
- Pienas
- Druska
- Pipirai
Kaip pasigaminti skrudintų bulvių ir kumpio
Įkaitinkite orkaitę iki 350 ° F.
Sluoksniais išdėliokite plonais griežinėliais pjaustytas bulves ir kubeliais pjaustytą svogūną 1 1/2 litro kepimo inde.

Kiekvieną sluoksnį pabarstykite miltais, sviestu ir kumpiu.

Pakartokite antruoju sluoksniu ir pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Į bulves įpilkite pieno.

Kepimo indą uždenkite aliuminio folija ir kepkite 45 minutes.

Nuimkite folijos dangtelį ir kepkite dar 60 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti 10 minučių.

Patiekite ir mėgaukitės!

Daugiau skanių receptų, kuriuos reikia išbandyti
Ledų kūgiai
Pagardinti Pretzels
Klasikinė bananų duona
Joanna Gaines dešrų padažas
Du kartus keptos bulvės

Kreminės šukuotos bulvės ir kumpis
Kreminės šukuotos bulvės ir kumpis yra puikus patogus maistas, ypač vėsų rudens vakarą, tai puikus būdas panaudoti kumpio likučius!

- 6 vidutinės bulvės plonais griežinėliais
- 1 mažas svogūnas kubeliais
- 4 šaukštai sviesto
- 4 šaukštai universalūs miltai
- 1 puodelis pieno
- 1 puodelis kubeliais pjaustyto kumpio
- druskos ir pipirų pagal skonį
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 ° F.
-
Sluoksniais išdėliokite plonais griežinėliais pjaustytas bulves ir kubeliais pjaustytą svogūną 1 1/2 litro kepimo inde.
-
Kiekvieną sluoksnį pabarstykite miltais, sviestu ir kumpiu.
-
Pakartokite antruoju sluoksniu ir pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
-
Į bulves įpilkite pieno.
-
Kepimo indą uždenkite aliuminio folija ir kepkite 45 minutes.
-
Nuimkite folijos dangtelį ir kepkite dar 60 minučių, retkarčiais pamaišydami.
-
Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti 10 minučių.
-
Patiekite ir mėgaukitės!