Mano aštri kiauliena ir pupelių daigai miso sriuba supakuoja sudėtingą skonį į 10 minučių patiekalą. Vištienos atsargos yra turtingo kiaulienos pilvo, aromatinių česnakų laiškinių česnakų, pikantiškų miso ir saldaus aštraus čili pastos pagrindas. Tai patenkinanti sriuba įtemptoms savaitės naktims!
Man patinka gaminti įvairių rūšių miso sriubą, kad viskas būtų įdomu prie pietų stalo. Šiandienos receptas, Aštri kiauliena ir pupelių daigų miso sriubapažadina pojūčius pikantišku, aromatiniu, aštriu, saldžiu ir riešutų skoniu. Parodysiu, kaip pasidaryti šį skanų ir lengvą patiekalą vienu puodeliu per 10 minučių.
Jei trokštate daugiau miso sriubos, išbandykite mano naminę miso sriubą, „Tonjiru“ (kiaulienos ir daržovių miso sriubą) ir „Kabocha Miso“ sriubos receptus šalia!
Kodėl man patinka šis receptas
- Tai taip greita – Ši sriuba trunka vos 10 minučių nuo pradžios iki pabaigos. Išbandykite tai savaitės nakties vakarienei ar bet kuriuo metu, kai norite lengvos, maitinančios sriubos.
- Jis turi sudėtingų skonių – Tai iš karto pikantiškas, aštrus, saldus, riešutas ir aromatinis. Man patinka tarnauti savo šeimai šį įdomų skonio derinį.
- Vištienos atsargos yra sriubos pagrindas – Aš naudoju lengvai randamą vištienos atsargą (arba sultinį), kad papildyčiau kiaulienos pilvo, česnako ir česnako česnakų skonius.
Šio recepto ingredientai
- Vištienos atsargos/sultinis ir vanduo
- Miso (Japonų fermentuota sojų pupelių pasta)
- Gochujang (Korėjos čili pasta)
- Supjaustytas kiaulienos pilvas
- Pupelių daigai – Mung pupelių daigai arba sojų pupelių daigai
- Česnako laiškinis česnakai (Nira arba kinų laiškiniai česnakai)
- Skrudintas sezamo aliejus
- Česnako skiltelės
- Košerinė druska ir Juodieji pipirai
- Skrudintos baltos sezamo sėklos – garnyrui
Raskite Spausdinamas receptas Su matavimais žemiau.
Pereikite prie recepto
Pakaitalai
- Supjaustytas kiaulienos pilvas: Aš kartais naudoju kiaulienos pilvo ir liesesnio kiaulienos nugarinės derinį. Jei nerandate supjaustyto kiaulienos pilvo japonų ar Azijos maisto prekių parduotuvėse, naudokite savo baltymų pasirinkimą. Vegetariškam/veganui galite jį pakeisti tofu, grybais ar daržovėmis.
- Miso: Galite naudoti bet kokį tipą. Dažniausi Japonijos maisto prekių parduotuvėje rasite „White Miso“, „Red Miso“ ir awase Miso. Aš naudoju be priedų, raudoną Koji miso iš „Hikari Miso“, kurį galite rasti „Amazon“.
- Vištienos atsargos ar sultinis: Parduotuvėje pirkote darbus arba naudokite naminius, jei jį turite. Kiekvieno prekės ženklo natrio lygis skiriasi, todėl paragaukite sriubos ir atitinkamai sureguliuokite daugiau vandens ar žiupsnelio jūros druskos. Taip pat galite pakeisti daržovių atsargas ar sultinį.
- Gochujang (고추장): Ši korėjiečių rauginta raudona čili pasta turi saldžių, pikantiškų ir aštrių skonių, nors prieskonių lygis gali skirtis pagal prekės ženklą. Raskite jį korėjiečių ir Azijos maisto prekių parduotuvėse arba „Amazon“. Šiame recepte galite pakeisti aštrius čili padažus, tokius kaip Devynėjantis (Aštrus čili pupelių pastas) arba „Sriracha“ padažas.
- Česnakų laiškinis česnakai: Vadinamas Nira Arba kinų laiškiniai česnakai, jie prideda švelnaus aromato ir skonio. Jei jų neturite, galėtumėte pakeisti žaliuosius svogūnus (šukutes) ar įprastus svogūnus.
Kaip pasigaminti šią miso sriubą
Paruošimas
1 žingsnis – pjūvis. Supjaustykite česnako česnaką ir supjaustytą kiaulienos pilvą į 2 colių gabalus.
Virimas
2 žingsnis – virkite kiaulieną. Maišykite kepti sezamo aliejuje ant vidutinės ugnies dideliame puode. Kai virti, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir maltais česnakais.
3 žingsnis – įmaišykite daržoves ir atsargas. Sumaišykite pupelių kopūstus ir laiškinius česnakus. Įpilkite vištienos atsargų ir vandens ir nuneškite ant troškimo.
4 žingsnis – pridėkite miso ir čili pastą. Nuleiskite šilumą, tada ištirpinkite gochujang ir Miso į sultinį. Grąžinkite jį prie plikos troškimo ir išjunkite ugnį.
5 žingsnis – Tarnaukite. Dalyvaukite į atskirus patiekalų dubenėlius ir pabarstykite antžeminiu sezamo sėklomis.
Nami recepto patarimai
- Visiškai ištirpinkite miso – Norėdami išvengti pastos gumulėlių sriuboje, prieš išleisdami jį į sriubą, ištirpinkite Miso ir Gochujang su karštu sultiniu. Aš dažnai naudoju miso muddlerį ir miso filtrą kad ši užduotis būtų lengviau.
- Sureguliuokite čili pastą – Įpilkite daugiau gochujang, jei norite, kad jis būtų pikantiškas, arba sumažinkite ar praleiskite švelnesnį skonį. Gochujange yra druskos, todėl pirmiausia patariu paragauti sultinio prieš pridedant košerinės druskos pagal skonį.
- Neužvirkite miso – Miso praranda skonį ir aromatą esant aukštai temperatūrai, todėl niekada neleiskite jam užvirti. Norėdami sušildyti sriubą, kad patiektumėte, siūlau ją nunešti ant plikos troškimo, tada iškart supjaustykite ugnį.
- Skrudinkite sezamo sėklas – Norėdami pažadinti skonį, aš labai rekomenduoju prieš šlifuodami skrudinant savo sezamo sėklas, net jei naudojate iš anksto skrudintą rūšį. Tiesiog įkaitinkite juos sausoje keptuvėje, nuolat dreba, kol viena ar dvi sėklos pasirodys ir jie lengvai skrudinami.
Variacijos ir pritaikymai
- Naudokite kitą baltymą. Pabandykite plonai supjaustytą jautieną, kalamarius, supjaustytą vištienos krūtinėlę ar šlaunis, krevetes ar reguliariai prie tvirto tofu. Jūs netgi galėtumėte naudoti supjaustytą lašinių ar maltą kiaulieną.
- Išbandykite įvairius čili padažus. Vietoj „Gochujang“ galite naudoti įvairius aštrių čili pagardų, tokių kaip Doubanjiang ar Sriracha padažas, derinius.
- Pridėkite kitus prieskonius. Jei norite, galite pridėti paglostymo sviesto ar šaukštelio sojos padažo.
- Padarykite tai vegetarišką. Mėsai naudokite daržovių atsargas, o ne vištienos atsargas ir apsikeiskite tofu ar grybais.
Ką patiekti su šia sriuba
- Pagrindinis patiekalas – Paprasta miso lašiša arba Izakaya-Style Yakitori gerai su šia sriuba.
- Daržovių pusė – Paprastas ir klasikinis „Green Bean Gomaae“ (sezamo padažas) daro gaivų kontrastą.
- Ryžiai – Suporuokite jį su aromatiniais imbiero ryžiais.
- Makaronai – Patiekite jį su išmaišytu jaki udonu su kopūstais, morkomis, šiitake ir svogūnais.
Sandėliavimo ir pakartotinio pašildymo patarimai
Saugoti: Geriausia visą sriubą suvartoti iškart, nes MISO praras savo aromatą ir skonį laikui bėgant. Visiškai vėsinkite bet kurią likusį sriubą ir šaldykite iki 3–4 dienų. Galite jį užšaldyti iki 2 savaičių.
Pakartotinai pašildyti: Įkaitinkite miso sriubą puode ant vidutinės ugnies, kol ji vos nevirs. Nevirkite. Miso praranda maistines medžiagas, skonį ir aromatą aukštoje temperatūroje.
Dažnai užduodami klausimai
Taip. Jei norite pasidaryti didelę partiją vėliau, geriausia šaldyti sriubą, nepridedant miso ir Gochujang. Kai paruošta patiekti, atsiminkite sriubą ant troškimo, sumažinkite šilumą ir ištirpinkite Miso ir Gochujang už jūsų patiekiamos sriubos dalį.
Neleiskite savo ekranui tamsėti
-
Surinkite visus ingredientus. Atkreipkite dėmesį: Jei naudojate elektrinį puodą Kaip mano sūnus daro mano „Instagram“ ritinyje, naudokite I režimas (250W) Visą laiką ant elektrinio puodo.
Paruošti ingredientus
Saugoti
-
Geriausia iš karto suvartoti visą miso sriubą, nes laikui bėgant ji praras aromatą ir skonį. Visiškai vėsinkite bet kurią likusį sriubą ir šaldykite iki 3–4 dienų. Taip pat galite užšaldyti miso sriubą iki 2 savaičių. Norėdami pakartotinai pašildyti, ant vidutinės ugnies vazonuodami ant vazono, bet nevirkite. Miso praranda maistines medžiagas, skonį ir aromatą aukštoje temperatūroje.
© „JustoneCookbook.com“ turinys ir nuotraukos yra apsaugotos autorių teisėmis. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Visų receptų kopijavimas ir (arba) įklijavimas į bet kurią svetainę ar socialinę žiniasklaidą yra griežtai draudžiama. Čia peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.