Mano iškeptas ir keptas miso glazūruotas baklažanas užklumpa skanią šilkinės tekstūros ir saldaus, umamio skonio pusiausvyrą. Jis yra kreminis viduryje su traškiais kraštais ir burbuliuojančiu, karamelizuotu padažu viršuje. Tai patenkinantys veganai/vegetariaireceptas yra paruoštas tik per 30 minučių.

Baklažanai gali būti sudėtinga virti. Kai tai padaryta teisingai, jis turi šilkinę ir prabangią tekstūrą, kurios negalima įveikti. Išbandykite su mano nuostabiai paprasta Miso glazūruotas baklažanas (茄子の味噌焼き) Tai taip lengva padaryti. Jis turi traškią išorę, ypač kreminį interjerą ir saldaus skonio skonį, kuris yra tikrai nenugalimas.

Jei jums patinka šis baklažanų patiekalas, išbandykite mano sojos glazūruotus baklažanus Donburi, baklažanų „Ageybitashi“ ir „Mapo“ baklažano receptus šalia!

Stačiakampė plokštelė, kurioje yra miso glazūruotas baklažanas, papuoštas Yuzu Kosho pasta ant žaliojo klevo lapo šone.

Kas yra „Miso“ glazūruotas baklažanas?

Miso glazūruotas baklažanas yra mano klasikinio patiekalo pritaikymas nasu no miso dengaku (茄子の味噌田楽), kur baklažanai kepami ant grotelių ir sumalta saldžiu ir pikantišku miso glazūra. Paprastai jis patiekiamas kartu su kitais veganiškais/vegetariškais ingredientais, tokiais Konnyaku (Konjac) patiekale, vadinamame Miso Dengaku (味噌田楽) Japonai mėgavosi nuo 1500 -ųjų.

Kodėl man patinka šis receptas

  • Krūvio be šurmulio: Kepiu ir kepu Miso baklažanus, kad būtų lengviau atsiriboti nuo kepimo ar ant grotelių. Naudojant orkaitę, taip pat daug lengviau padaryti didelę partiją.
  • Šilkinė ir kreminė tekstūra: Man patinka, kaip kepti baklažanus pasaldina skonį ir minkština vidurį. Tai taip švelni ir prabangu!
  • Karamelizuota glazūra suteikia neįtikėtino gylio: Kepus baklažanai eina po broileriu, kad sustiprintų saldžių ir sūrų skonių.
Stačiakampė plokštelė, kurioje yra miso glazūruotas baklažanas, papuoštas Yuzu Kosho pasta ant žaliojo klevo lapo šone.

Miso glazūruotų baklažanų ingredientai

  • Japoniški baklažanai – arba naudokite lieknus kinų/itališkus baklažanus
  • Skrudintas sezamo aliejus
  • Miso Aš naudoju baltą miso
  • Sake
  • MIRIN (saldus ryžių vynas)
  • Cukrus

Raskite Spausdinamas receptas Su matavimais žemiau.

Pereikite prie recepto

Pakaitalai

  • Miso: „Classic Miso Dengaku“ naudoja raudonas arba Hatcho Misobet aš pasirinkau ekologišką baltą misą iš Hikari miso (surask „Amazon“) Nes jis švelnus, kvapnus ir saldus. Galite naudoti bet kokio tipo MISO, tačiau gali tekti pridėti daugiau mirin ir cukraus, kad atsvertumėte padidėjusį sūrumą.
  • Sake: Prideda subtilų saldumą ir umami. Žusniukai galite pakeisti kinų ryžių vyną, sausą šerį ar vandenį.
  • Mirin: Galite pakeisti 1 valgomąjį šaukštą (arba vandens) + 1 šaukštelio cukraus už kiekvieną 1 šaukštą mirin. Skonis nėra tas pats, tačiau jis yra artimas.
Stačiakampė plokštelė, kurioje yra miso glazūruotas baklažanas, papuoštas Yuzu Kosho pasta ant žaliojo klevo lapo šone.

Kaip padaryti miso įstiklintą baklažaną

Paruošimas

1 žingsnis – Padarykite saldų miso glazūrą. Sumaišykite miso ir cukrų į mažą dubenį. Sumaišykite mirin. Pridėkite sake prie savo pageidaujamo konsistencijos.

2 žingsnis – rezultatas ir mirkykite. Iškirpkite baklažanus per pusę išilgai, tada paviršiaus peiliu įvertinkite kryžminio kroso modeliu. Trumpai pamirkykite baklažanus vandenyje ir sausai.

Kepimas

3 žingsnis – teptuku su sezamo aliejumi ir kepkite. Nuvalykite minkštimą sezamo aliejumi ir supjaustykite šoną žemyn ant kepimo skardos, išklotos pergamento popieriumi. Kepkite įkaitintoje 425ºF (220ºC) krosnyje, kol oda pradės susitraukti ir minkštimas minkštėja. Nuimkite keptuvę ir pašildykite broilerį.

4 žingsnis – Broil. Apverskite baklažaną ir supjaustytą paviršių nuvalykite saldžia miso glazūra. Padėkite po broileriu, kol glazūra pradės burbuliuoti.

Surinkti

5 žingsnis – garnyras ir patiekite. Pabarstykite pasirenkamomis sezamo sėklomis, supjaustytais žaliais svogūnais ir „Julienned Shiso“ lapais. Patiekite su pasirenkamu Yuzu Kosho šone.

Nami recepto patarimai

  • Įvertinkite baklažaną su kryžminiu modeliu – Įvertinimas padeda baklažanams greičiau virti, sugeria daugiau skonio ir pagerina pristatymą. Aš darau įstrižaines aštriu peiliu maždaug ⅛ colio (3 mm) gyliu ir atskirai viena kryptimi pirmiausia, tada kita.
  • Pjaustytą baklažaną pamirkykite vandenyje – Mirkymas pašalina baklažano sutraukimą, kad būtų pagerėjęs skonis. Aš paprastai juos mirkau tik 10 minučių, tada gerai nusausinu virtuviniu rankšluosčiu ar popieriniu rankšluosčiu.
  • Šepetėlis su pakankamai glazūros, kad padengtų paviršių – Neperkraukite baklažanų su saldžia miso glazūra, nes jis bus per sūrus. Vienos padažo partijos pakanka 3 dideliems arba 5 vidutiniams baklažanams, todėl jums gali būti šiek tiek likusių.
  • Broilas idealiame atstume – Stelažą laikykite krosnies centre, maždaug 7 colių (18 cm) atstumu nuo šildymo elemento. Manau, kad glazūra iš šio atstumo užtrunka 3–5 minutes. Virimo laikas skiriasi atsižvelgiant į tai, kiek toli jūs padėsite kepimo skardą nuo kaitinimo elemento.

Variacijos ir pritaikymai

  • Išbandykite su tofu. Supjaustykite tofu į kąsnio dydžio gabalus ir virkite kaip miso glazūruotus baklažanus.
  • Pabarstykite Julienned Shiso. Aš išvardijau „Shiso“ kaip pasirenkamą ingredientą, tačiau labai rekomenduoju jį naudoti, jei galite jį rasti savo vietinėje japonų maisto prekių parduotuvėje. Baklažanai, Miso ir Shiso yra auksinė trijulė!
  • Pabarstykite yuzu žievele. Jei ant rankos turite šviežią „Yuzu“, pabandykite į glazūrą pridėti ryškų ir aromatinį šio japoniško citruso žievelę. Japonijoje taip pat pridedame Kinomas Lapai, žolė iš japoniško dygliuoto pelenų medžio.
Tofu dengaku ant lėkštės.

Ką tarnauti su miso glazūruotais baklažanais

Galite mėgautis šiuo miso įstiklintu baklažanu kaip skaniu užkandžiu, garniu ar pagrindiniu patiekalu. Čia yra keletas patiekalų, su kuriais galite patiekti.

Sandėliavimo patarimai

Saugoti: Galite išlaikyti Nasu Dengaku Likučiai hermetiškame inde ir 3 dienas laikykite šaldytuve. Miso glazūros likučius galite laikyti šaldytuve iki 7 dienų arba šaldiklyje iki 1 mėnesio.

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu naudoti „Red Miso“ ar „Hatcho Miso“?

Taip! Žr. Mano „Miso Dengaku“ receptą, kaip pasigaminti miso padažą naudojant raudoną miso arba tamsią, aštrų Hatcho Miso iš Nagojos regiono. Šie du tipai dažniausiai naudojami „Miso Dengaku“ gaminti, nors „White Miso Paste“ ir „Saikyo Miso“ taip pat yra populiarūs. Jei manote, kad skonis yra per stiprus, ypač „Hatcho Miso“ atveju, galite pridėti „Dashi“ (japonų sriubos atsargų), kad šiek tiek praskiestumėte.

Stačiakampė plokštelė, kurioje yra miso glazūruotas baklažanas, papuoštas Yuzu Kosho pasta ant žaliojo klevo lapo šone.

Prep laikas: 10 minutės

Virkite laikas: 20 minutės

Bendras laikas: 30 minutės

Porcijos: 3 (kaip garnyras)

Garnyrui (neprivaloma)

Japonijos ingrediento pakeitimas: Jei norite japonų pagardų ir ingredientų pakaitalų, spustelėkite čia.

Neleiskite savo ekranui tamsėti

  • Surinkite visus ingredientus. Stelažą nustatykite krosnies centre maždaug 7 colių (18 cm) atstumu nuo šildymo elemento. Įkaitinkite orkaitę iki 425ºF (220ºC). Konvekcijai sumažinkite temperatūrą 25ºF (15ºC).

Padaryti saldų miso glazūrą

  • Sujungti 3 šaukštai miso ir 1 šaukštas cukraus mažame dubenyje. Gerai išmaišykite, kad ištirpintumėte cukrų.

  • Pridėti 1 šaukštas mirin ir ½ šaukšto sake Ir maišykite. Jei reikia, galite pridėti šiek tiek daugiau sake, kol pasieksite pageidaujamą konsistenciją, nes kai kurie miso yra stambesni nei kiti. Gerai išmaišykite ir atidėkite.

Norėdami paruošti baklažanus

  • Nupjaukite stiebą ir taurę 3 japoniški baklažanai. Baklažantus supjaustykite per pusę išilgai nuo stiebo iki galiuko, sukurdami į valtį primenančias puses. Jei jūsų baklažanai yra ilgi, galite juos supjaustyti per pusę, kad jie būtų trumpesni.

  • Su peiliu supjaustytą baklažanų paviršių, įstrižai, maždaug ⅛ colio (3 mm) gylio ir atstumu. Pirmiausia dirbkite viena kryptimi, o paskui kitą, sukurdami kryžminio kroso modelį ant kūno. Patarimas: Šis „Crisscross“ taškas ne tik pagerina pristatymą, bet ir padeda baklažanams greičiau virti ir sugeria daugiau skonio.

  • 10 minučių pamirkykite juos vandenyje, kad pašalintumėte sutraukimą. Išpilkite juos popieriniais rankšluosčiais arba švaru virtuvės rankšluosčiu ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamento popieriumi.

  • Nupjaustytą paviršių 1 šaukštas skrudintas sezamo aliejus. Apverskite juos taip, kad jie būtų Iškirpkite pusę žemyn ant kepimo skardos.

Kepti

  • Kepkite baklažanus 425ºF (220ºC) 15 minučių.

  • Tuo tarpu supjaustykite 1 žalias svogūnas/šukas į plonus apvalumus. Susukti 5 shiso lapai (perilija/ooba) ir supjaustykite juos į Julienned juosteles.

  • Po 15 minučių baklažanų minkštimas turėtų būti minkštas, o oda šiek tiek susitraukiama. Išimkite kepimo skardą iš krosnies. Dabar Įkaitinkite broilerį. Laikykite lentyną toje pačioje centrinėje padėtyje, maždaug 7 colių (18 cm) atstumu nuo šildymo elemento.

Broil

  • Atsargiai pasukite baklažanus Iškirpkite pusę į viršų ir valyti minkštimą sluoksniu saldus miso glazūra. Visiškai uždenkite paviršių. Jums nereikia naudoti visos glazūros; Vienos partijos pakanka 3 dideliems arba 5 vidutiniams baklažanams. Patarimas: Galite užšaldyti bet kokią likusį glazūrą, kad galėtumėte naudoti vėliau, arba mėgautis ja kaip daržovių panardinimu.

  • Uždėkite baklažanus po broileriu, kol glazūra pradės burbulą ir karamelizuoti, maždaug 3–5 minutes. Išimkite iš broilerio. Patarimas: Virimo laikas skiriasi priklausomai nuo to, kiek toli jūs dedate maistą nuo šildymo elemento.

Tarnauti

  • Pabarstykite keptus baklažanus 2 šaukšteliai skrudintos balto sezamo sėklossupjaustytas Žalieji svogūnai, ir Julienned shiso lapai. Aš patiekiu „Yuzu Kosho“ (neprivaloma) ant klevo lapo, kad aščiau. Patiekite iškart.

Kalorijos: 105 Kcal · Angliavandeniai: 15 g · Baltymas: 3 g · Riebumas: 4 g · Sočiųjų riebalų: 1 g · Polinesočiųjų riebalų: 2 g · Mononesočiųjų riebalų: 1 g · Natris: 321 mg · Kalis: 431 mg · Pluoštas: 6 g · Cukrus: 9 g · Vitaminas A: 87 Iu · Vitaminas C: 5 mg · Kalcis: 36 mg · Geležis: 1 mg

Autorius: Namiko Hirasawa Chen

Kursas: Šoninis patiekalas

Virtuvė: Japonų kalba

Raktinis žodis: baklažanai, miso

© „JustoneCookbook.com“ turinys ir nuotraukos yra apsaugotos autorių teisėmis. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Visų receptų kopijavimas ir (arba) įklijavimas į bet kurią svetainę ar socialinę žiniasklaidą yra griežtai draudžiama. Čia peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.

Redaktoriaus pastaba: Šis įrašas iš pradžių buvo paskelbtas 2013 m. Birželio 30 d. Jis buvo atnaujintas su naujais vaizdais ir patikslintu receptu 2021 m. Rugsėjo 27 d.



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -