Yra pyragų … ir tada yra morkų pyragas: desertų pasaulio viršininkas. Tai nėra tik saldus patiekalas – vienas kąsnis ir jūs galvojate: „Oho, aš iš esmės valgau salotas … padengtas grietinėlės sūrio šalnu“.
Tai stebuklingas daržovių ir cukraus košė, įtikinanti jus pasirinkti atsakingą gyvenimo pasirinkimą, o begėdiškai grįžtant sekundes (arba trečdalius – jokio sprendimo).
Tai, kas daro morkų pyragą tokiu ypatingu, yra gražus jo sudėtingumas. Tai ne tik apie susmulkintų morkų įmesti į tešlą.
Kalbama apie subtilų ingredientų balansą, kaip drėgmė iš morkų sąveikauja su miltais ir kaip prieskoniai sukuria šiltą ir kviečiantį aromatą, kuris užpildo jūsų virtuvę.
Morkų pyragas yra populiarus tokioms pavasario šventėms kaip Velykos, tačiau tai yra skanu ištisus metus.
Tai galima kepti kaip lakštinis pyragas, sluoksniuotas pyragas, keksiukai ar net kepalas.
Patarimai, kaip kepti savo dangaus gabaliuką:
Jei jaučiatės įkvėpti plakti savo morkų pyrago šedevrą, čia yra keletas patarimų, kaip pradėti:
- Šviežiai tarkuotos morkos yra pagrindinės: Negalima vilioti naudoti išankstinių morkų. Jie paprastai būna sausesni ir nesuteiks tos pačios drėgmės ir skonio.
- Neperdėkite tešlos: Dėl per didelės gali būti kietas pyragas. Sumaišykite, kol tik susimaišys.
- Skrudinkite savo riešutus: Skrudinimo riešutai prieš pridėdami juos prie tešlos padidina jų skonį ir prideda žavų traškumą.
- Negalima nugrimzti į šalną: Tas kreminis, aštraus kreminio sūrio šaltis yra esminis puikaus morkų pyrago elementas.
- Kantrybė yra dorybė: Tegul pyragas visiškai atvėsina prieš šaldymą, kad užkirstų kelią šaldymui tirpstant.
Kas yra morkų pyragas?
Morkų pyragas yra saldus, drėgnas pyragas, pagamintas iš tarkuotų morkų, sumaišytų į tešlą.
Tai dažnai apima šiltus prieskonius, tokius kaip cinamonas, muskato riešutas ir gvazdikėliai, taip pat gali būti tokių priedų kaip pjaustytos riešutai (dažniausiai graikiniai riešutai ar pekano riešutai), susmulkinti ananasai arba razinos, kad būtų papildomo skonio ir tekstūros.
Morkos minkštėja kepant ir prideda natūralaus saldumo ir drėgmės, todėl pyragas yra nepaprastai švelnus ir kvapnus.
Viena ikoniškiausių morkų pyrago dalių yra Kremo sūrio šaltis—Arichas, šiek tiek aštrus ir lygus, jis puikiai dera su prieskoniu pyragu.
Ingredientai
Morkų pyragas:
- Granuliuotas cukrus
- Daržovių aliejus
- Kiaušiniai
- Universalūs miltai
- Maltas cinamonas
- Kepimo soda
- Druska
- Vanilės ekstraktas
- Susmulkintos morkos
- Smulkinti graikiniai riešutai
Kremo sūrio šaltis:
- Kremo sūris
- Cukraus milteliai
- Sviestas
- Vanilės ekstraktas
- Smulkinti graikiniai riešutai

Kaip pasigaminti morkų pyragą
Įkaitinkite orkaitę iki 350 ° F.
Vienos 13 × 9 colių kepimo keptuvės tepalo dugnas ir šonai.

Dideliame dubenyje plakite granuliuoto cukraus, aliejaus ir kiaušinių su elektriniu maišytuvu mažu greičiu maždaug 30 sekundžių arba tol, kol sumaišys

Įpilkite miltų, cinamono, kepimo sodos, vanilės ekstrakto ir druskos; Sumuškite mažą greitį 1 minutę.

Įmaišykite morkas ir riešutus.

Supilkite tešlą į paruoštą kepimo keptuvę.

Kepkite 40–45 minutes arba tol, kol į centrą įdėtas dantų krapštukas pasirodys švarus.

Atvėsinkite keptuvėje ant aušinimo stovo. Nuimkite iš keptuvių į aušinimo lentyną.
Visiškai atvėsinkite, apie 1 valandą.

Vidutiniame dubenyje plakite grietinėlės sūrį, sviestą, pieną ir vanilę su elektriniu maišytuvu mažu greičiu iki vientisos masės.

Palaipsniui plakite cukraus milteliuose, 1 puodelyje vienu metu, mažu greičiu, kol bus lygus ir išplatinamas.

Įmaišykite 1/2 susmulkintų graikinių riešutų.

Per torto viršų paskirstykite didelį kiekį grietinėlės sūrio ir pabarstykite likusiais supjaustytais graikiniais riešutais.

Suskirstykite ir patiekite savo skanų morkų pyragą!
Likusį pyragą saugokite hermetiškame šaldytuve dėl kreminio sūrio šalčio. Jis išliks šviežias 3–4 dienas.

Bestseleris Nr. 1

Bestseleris Nr. 2

Bestseleris Nr. 3

Bestseleris Nr. 4


Morkų pyragas
Lenkite nenugalimo morkų pyrago skonio. Unikalus desertas, gražiai subalansuojantis mitybą ir saldumą.
Morkų pyragas
- 1 1/2 puodeliai granuliuotas cukrus
- 1 puodelis daržovių aliejus
- 4 Kiaušiniai
- 2 puodeliai universalūs miltai
- 2 TSP maltas cinamonas
- 1 TSP Kepimo soda
- 1/2 TSP druska
- 1 TSP Vanilės ekstraktas
- 3 puodeliai susmulkintos morkos
- 1 puodelis Smulkinti graikiniai riešutai
Kremo sūrio šaltis
- 1 paketas 8 uncijos grietinėlės sūris, sušvelnintas
- 3/4 puodelis Smulkinti graikiniai riešutai
- 1/4 puodelis sviestas Sušvelninta
- 1 TSP Vanilės ekstraktas
- 4 puodeliai cukraus milteliai
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 ° F.
-
Vienos 13 × 9 colių kepimo keptuvės tepalo dugnas ir šonai.
-
Dideliame dubenyje plakite granuliuoto cukraus, aliejaus ir kiaušinių su elektriniu maišytuvu mažu greičiu maždaug 30 sekundžių arba tol, kol sumaišys
-
Įpilkite miltų, cinamono, kepimo sodos, vanilės ekstrakto ir druskos; Sumuškite mažą greitį 1 minutę.
-
Įmaišykite morkas ir riešutus.
-
Supilkite tešlą į paruoštą kepimo keptuvę.
-
Kepkite 40–45 minutes arba tol, kol į centrą įdėtas dantų krapštukas pasirodys švarus.
-
Atvėsinkite keptuvėje ant aušinimo stovo. Nukelkite iš keptuvės į aušinimo stovo.
-
Visiškai atvėsinkite, apie 1 valandą.
-
Vidutiniame dubenyje plakite grietinėlės sūrį, sviestą, pieną ir vanilę su elektriniu maišytuvu mažu greičiu iki vientisos masės.
-
Palaipsniui plakite cukraus milteliuose, 1 puodelyje vienu metu, mažu greičiu, kol bus lygus ir išplatinamas.
-
Įmaišykite 1/2 susmulkintų graikinių riešutų.
-
Per torto viršų paskirstykite didelį kiekį grietinėlės sūrio ir pabarstykite likusiais supjaustytais graikiniais riešutais.
-
Suskirstykite ir patiekite savo skanų morkų pyragą!
-
Likusį pyragą saugokite hermetiškame šaldytuve dėl kreminio sūrio šalčio. Jis išliks šviežias 3–4 dienas.
Susijęs
Atraskite daugiau iš
Prenumeruokite, kad gautumėte naujausius pranešimus, išsiųstus į jūsų el. Laišką.