Spalio 17-20 dienomis Zagrebe, Kroatijoje vyko Europos gastronomijos konkursas „Cupi’s Spoon 2025“ skirtas asmenins su negalia. Į konkursą susirinko 22 konkursantai iš 13 Europos šalių. Konkursą organizavo Kroatijoje, Zagrebe, esanti nevyriausybinė gastronomijos mokykla „Udruge UNUO“, ugdanti neįgalius ir socialinės rizikos šeimose gyvenančius asmenis.
Konkurso tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į neįgalius asmenis ir skatinti visuomenę priimti juos, kaip pilnaverčius narius.
Finalo dalyviai vertinimo komisijai ir svečiams patiekė žuvies, mėsos, paukštienos, jūros gėrybių patiekalus ir alkoholinius bei nealkoholinius kokteilius.
Lietuvai atstovavo Kauno technologijų mokymo centro Socialinių paslaugų skyriaus mokinės Evelina Kraujelytė ir Daiva Seniūnaitė. Mokines į konkursą lydėjo profesijos mokytojos Giedra Sadauskienė ir Samanta Ungurianu.
Šventinėje vakarienė dalyvavo ir Lietuvos ambasadorius Kroatijoje Eduardas Borisovas kartu su žmona Rita Borisoviene.
Konkurso didžiajame finale kokteilių kategorijoje I vietą iškovojo Lietuvos atstovė Evelina Kraujelytė. Mokinę konkursui ruošė profesijos mokytoja Grytė Bezarienė.
Nugalėtoja apdovanota paauksuotu konkurso šaukštu.
Visi 13 Europos šalių atstovai dalyvavę konkurse pakviesti audiencijai pas Popiedžių Leoną, Romoje.
Nuoroda į informacijos šaltinį