Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Minkštas, sūrus ir prisotintas česnako skonio, šis naminis sūris naan nesunku pasigaminti keptuvėje. Puikiai purus, sviestinis ir lipnus su lydytu čederiu, puikiai tinka kaip garnyras prie kario arba patiekiamas vienas. Nereikia tandūrinės orkaitės.

Naminis sūrio česnako naanas

Aš myliu Naaną ir dažnai einu į indiškus bufetus, kad pasimėgaučiau kuo daugiau. Tačiau aš visada norėjau sūrio česnako naan meniu, o tai reiškė papildomai mokėti už savitarnos stalą. Na, tai ne visada pavyksta, todėl nusprendžiau tai sukurti sūris naan receptą ir pasigaminti pati.

Skirtingai nuo įprasto naano, kuris ir taip skanus, šis naminis sūrus česnakas naan pakelia jį į kitą lygį. Kiekvienas gabalėlis aptepamas lydytu česnakiniu sviestu, ant viršaus dedamas susmulkintas čederis, o kai jis nuimamas nuo keptuvės, sūris išsilydo į lipnią, nenugalimą netvarką.

Padaryti tai namuose yra lengviau, nei jūs manote. Karštoje ketaus keptuvėje arba nelipnioje keptuvėje storu dugnu gausite puikių pūslių, burbuliukų ir lengvų anglių. Patiekite kaip užkandį kartu su vištienos kariu arba sviestiniu vištiena arba tiesiog mėgaukitės šviežiu iš keptuvės kaip česnakiniu sūriu užkandžiu.

Pastaba: Man patinka dėti sūrio ant naan viršaus, o ne įdaryti į vidų. Taip sūris puikiai išsilydo į lipnų sluoksnį, o tešla išlieka minkšta ir puri. Dėl įdaro naanas gali tapti tankesnis arba sunkiau tolygiai iškepti, todėl šis metodas suteikia malonų sūrio skonį nepažeidžiant tekstūros.


Pagrindiniai tobulo sūrio Naan patarimai

Sūrio česnako naanas su lydytu čederiu viršuje, papuoštas kalendra.Sūrio česnako naanas su lydytu čederiu viršuje, papuoštas kalendra.
  • Jogurtas: Jogurtas yra raktas todėl šis naanas išlieka minkštas ir purus. Jis prideda tik reikiamą drėgmės kiekį ir subtilų atspalvį, kuris subalansuoja tešlą. Nepamirškite, kad jogurtų prekės skiriasi tirštumu ir vandens kiekiu, todėl jei tešla atrodo per lipni, pabarstykite šiek tiek miltų. Paprastas jogurtas suteikia geriausią tekstūrąo iš graikiško jogurto gaunama kiek tankesnė duona.
  • Universalūs miltai: Kad būtų idealus kramtymas, klijuoti su universaliais miltais. Baltymų lygis gali skirtis priklausomai nuo prekės ženklo ir regiono, o tai turi įtakos jūsų naanui. Didesnio baltymingumo miltai suteikia kramtesnį kąsnį, o mažiau baltymų turintys miltai daro juos minkštesnius. Šiek tiek pakoreguokite, jei tešla atrodo per kieta arba per kieta.
  • Sūris: Čedaras puikiai tinka lydymui ir suteikia sodraus, pikantiško skonio. Galite įmaišyti mocarelos arba naudoti sūrių derinį, kad gautumėte itin lipnų, elastingą skonį.

Pro patarimas: Tešla gali elgtis skirtingai, priklausomai nuo to, kur kepate. Remiantis mano patirtimi JAV ir Malaizijoje, drėgmė ir vandens kiekis gali turėti įtakos tešlos susidarymui, todėl nedideli miltų ar skysčio koregavimai gali padėti pasiekti tinkamą konsistenciją.


Ingredientai, kurių jums prireiks

Sūrio česnako naan ingredientai.Sūrio česnako naan ingredientai.
  • Mielės
  • Universalūs miltai
  • Jogurtas
  • Česnakai
  • Čederio sūris

Išsamią informaciją apie ingredientus ir tikslius išmatavimus rasite apačioje esančioje recepto kortelėje.

1 profesionalo patarimas: maitinkite mieles
Cukraus prisilietimas padeda jūsų mielėms pabusti ir suteikia tešlai gražaus, erdvumo. Mielės gali veikti ir be cukraus, tačiau įdėjus šiek tiek pagerėja skonis ir pagerėja naanas.

2 profesionalo patarimas: sausos aktyvios mielės yra jūsų draugas
Sausos aktyvios mielės yra patikimos ir puikiai tinka minkštam, kramtomam naanui gaminti. Žydi nuspėjamai, todėl tešla kiekvieną kartą nuosekliai pakils.

3 profesionalo patarimas: alyva, kad būtų lengviau valdyti
Truputis aliejaus išlaiko tešlą lygią ir neleidžia prilipti minkant ar kočiojant. Naudokite neutralūs aliejai, tokie kaip augalinis, rapsų ar saulėgrąžų aliejus siekdami geriausių rezultatų.

Profesionalų patarimas Nr. 4: sūris ant viršaus, kad būtų malonus gėrimas
Naudokite susmulkintą čederį, kad puikiai išsilydytų ir nenugalimas sūrio sluoksnis. Nenaudokite lydyto ar buteliuose išpilstyto sūrio griežinėlių, nes jie netirpsta taip pat ir gali turėti įtakos tekstūrai ir skoniui.


Recepto variacijos

Naanas yra viena iš tų universalių duonų, ir man labai patinka šie du variantai.

Purus ir kramtomas naanas su rudomis burbuliuojančiomis pūslelėmis duonos krepšelyje.Purus ir kramtomas naanas su rudomis burbuliuojančiomis pūslelėmis duonos krepšelyje.

mano Naan Receptas yra paprastas, minkštos, purios tekstūros ir klasikinio naano skonio, į tešlą neįmaišoma česnako ar žolelių.

mano Česnakas Naanas Receptas apima smulkintą česnaką ir smulkintą kalendrą, įmaišytą tiesiai į tešlą, todėl paplotėliui suteikiamas skanus česnakinis skonis.

Abi versijos savaip skanios. Mėgstu juos patiekti su savo mėgstamais indiškais patiekalais arba mėgautis atskirais kaip paprastu užkandžiu ar užkandžiu.


Kaip pasigaminti sūrį Naan

Mielių mišinys dubenyje.Mielių mišinys dubenyje.

Mažame dubenyje sumaišykite cukraus, šilto vandens ir mielių. Gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti apie 10 minučių, kol gražiai suputos. Tai rodo, kad mielės yra aktyvios ir pasiruošusios dirbti. Tuo tarpu išmeskite miltų ant švaraus paviršiaus ir šiek tiek gerai pasidaryti centre.

Naan tešla ant silicio kilimėlio.Naan tešla ant silicio kilimėlio.

Supilkite į mielių mišinys, jogurtas, druska ir aliejus. Viską sutrinkite kartu apie 10 minučių, kol tešla taps lygi ir šiek tiek blizgi. Uždenkite drėgnu skudurėliu ir leiskite pakilti šiltoje vietoje, pavyzdžiui, prie viryklės arba šiek tiek šiltoje orkaitėje, kol padvigubės, apie 1 val.

Česnakinis sviestas dubenyje.Česnakinis sviestas dubenyje.

Kol tešla kyla, ištirpinkite sviestą kelioms sekundėms mikrobangų krosnelėje ir sumaišyti su smulkintu česnaku. Atidėkite į šalį.

Naan tešla supjaustyta į 8 dalis.Naan tešla supjaustyta į 8 dalis.

Kai tešla pakils, padalinkite į 8 lygias dalis. Kiekvieną gabalėlį susukite į 6 colių (15 cm) apskritimą.

Naan tešla.Naan tešla.

Kiekvieną gabalėlį susukite į a 6 colių (15 cm) ratas.

Naanas užpiltas tarkuotu čederio sūriu.Naanas užpiltas tarkuotu čederio sūriu.

Ant stiprios ugnies įkaitinkite ketaus arba sunkaus dugno nelipnią keptuvę ir lengvai patepkite ją trupučiu aliejaus, kad niekas nepriliptų. Į keptuvę įdėkite iškočiotos tešlos apskritimą. Kai prasidės pučiasi, atsiranda burbuliukų ir pamatysite keletą auksinių dėmių, apverskite ir apkepkite kitą pusę. Sumažinkite šilumą, iškeptą naaną gausiai aptepkite česnakiniu sviestu, ant viršaus uždėkite tarkuoto sūrio ir uždenkite keptuvę maždaug minutę, kad sūris išsilydytų.. Pakartokite su likusia tešla.

Pro patarimas: Iš pradžių netepkite česnakiniu sviestu. Palaukite, kol naanas beveik iškeps, tada prieš dėdami sūrį sutepkite jį šepetėliu, kad česnakas išliktų kvapnus ir nesudegtų.

Česnakinis sūris naan, papuoštas kalendra.Česnakinis sūris naan, papuoštas kalendra.

Pabarstykite smulkinta kalendra jei patinka, ir mėgaukitės šiltu. Puikiai tinka merkti, semti ar valgyti tiesiai iš keptuvės.


Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu tešlą pasigaminti anksčiau laiko?

Taip. Galite paruošti tešlą, leisti vieną kartą pakilti, tada uždengti ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų. Kai būsite pasiruošę virti, leiskite jam pastovėti kambario temperatūroje apie 30 minučių, kad jis atsipalaiduotų ir lengvai išsisuktų.

Ar galiu tešlą užšaldyti prieš gaminant?

Jūs galite. Pakilusią tešlą padalinkite į dalis, lengvai patepkite aliejumi ir užšaldykite sandariame inde. Atitirpinkite per naktį šaldytuve, tada prieš kočiodami ir kepdami atšildykite iki kambario temperatūros.

Kodėl mano naanas tampa plokščias, o ne išsipūtęs?

Dažniausiai taip nutinka, kai keptuvė nėra pakankamai karšta arba tešla iškočiojama per storai. Įsitikinkite, kad jūsų keptuvė visiškai įkaitinta, ir tolygiai iškočiokite tešlą. Karštas paviršius greitai sukuria garą, kuris padeda pūsti.

Kaip laikyti likučius?

Leiskite visiškai atvėsti, tada suvyniokite į foliją arba sandarų indą. Laikyti kambario temperatūroje 1 dieną arba šaldytuve 2–3 dienas. Prieš patiekdami pašildykite keptuvėje arba orkaitėje.

Ar galiu jį užšaldyti po virimo?

Taip. Kiekvieną gabalėlį sandariai apvyniokite plastikine plėvele arba folija, tada įdėkite į šaldymo maišelį. Šaldiklyje jis laikysis iki 2 mėnesių. Norėdami gauti geriausius rezultatus, pašildykite tiesiai keptuvėje arba orkaitėje neatšildydami.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis receptas yra tik 553 kalorijos vienoje porcijoje.

Česnakinio sūrio naanas patiekiamas kartu su česnakiniu sviestu.Česnakinio sūrio naanas patiekiamas kartu su česnakiniu sviestu.

Ką patiekti pagal šį receptą

Kad savaitės vakarienė būtų lengva ir visavertė, rekomenduoju šiuos receptus:

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Kiti receptai, kurie jums gali patikti

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutelė lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Mažame dubenyje sumaišykite cukrų, šiltą vandenį ir mieles. Gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti, kol susidarys putos, maždaug 10 minučių. Miltus perkelkite ant lygaus paviršiaus ir centre padarykite duobutę.

  • Įpilkite mielių mišinio, jogurto, druskos ir aliejaus ir minkykite tešlą iki vientisos ir blizgios, maždaug 10 minučių. Uždenkite drėgnu skudurėliu ir leiskite pakilti šiltoje vietoje (prie viryklės arba šiltoje orkaitėje), kol padvigubės, maždaug 1 valandą.

  • Išlydytą sviestą (trumpai pašildytą mikrobangų krosnelėje) sumaišykite su česnaku ir atidėkite į šalį.

  • Padalinkite tešlą į 8 lygias dalis. Susukite kiekvieną į 6 colių (15 cm) apskritimą naudodami kočėlą.

  • Įkaitinkite keptuvę (geriausia ketaus) ant stiprios ugnies ir lengvai patepkite aliejumi. Į keptuvę įdėkite tešlos apskritimą. Kai jis išsipūs ir pasirodys burbuliukai su rudomis dėmėmis, apverskite, kad apkeptumėte kitą pusę. Sumažinkite ugnį, iškeptą naaną gausiai aptepkite česnakiniu sviestu, apibarstykite sūriu ir uždenkite keptuvę 1 minutę arba kol sūris išsilydys. Pakartokite su likusia tešla.

  • Papuoškite smulkinta kalendra ir patiekite iš karto.

  • Pradėkite nuo 300 g (apie 10,5 uncijos arba 2 1/4 puodelio) miltų. Jei tešla atrodo per lipni, įpilkite šiek tiek daugiau miltų iki 350 g (apie 12 uncijų arba 2 1/3 puodelių), kol ji gražiai susimaišys.
  • Prieš dėdami druską ir aliejų, švelniai išmaišykite miltus, mielių mišinį ir jogurtą. Taip tešlą lengviau tvarkyti ir minkyti.

Patiekimas: 4žmonių, Kalorijos: 553kcal, Angliavandeniai: 62g, Baltymai: 16g, Riebalai: 26g, Sotieji riebalai: 14g, Polinesotieji riebalai: 2g, Mononesotieji riebalai: 8g, Trans riebalai: 0.5g, Cholesterolis: 62mg, Natris: 778mg, Kalis: 182mg, Pluoštas: 3g, Cukrus: 3g, Vitaminas A: 678TV, Vitaminas C: 1mg, Kalcis: 258mg, Geležis: 4mg

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -