Šiame įraše gali būti filialų nuorodos. Prašau perskaityti mano privatumo politiką.

Ši orkaitė kepta „Tandoori“ vištiena yra sultingas, dūminis ir pilnas drąsaus indiško skonio – nereikia tandoor. Marinuotos graikų jogurte, česnakuose ir prieskoniuose, tada sukramtė už tą parašą. Lengvas, patenkintas ir geriau nei indų bufetai.

Autentiškas „Tandoori“ vištienos receptas

„Tandoori“ vištiena yra mano mėgstamiausias dalykas, kurį reikia įkelti į Indijos bufetus. Kaip kas gali atsispirti sultingos tandoori vištienos, sodrios vištienos tikka masala, kreminės sviesto vištienos, naan, samosa ir dar daugiau plitimui? Tačiau sąžiningai, jums nereikia tandoor arba švediško stalo linijos, kad galėtumėte ja mėgautis namuose. Ši lengvai kepama orkaite versija suteikia jums visus paryškintus, dūminius skonius, naudojant tik įprastą krosnį. Vištiena yra marinuota graikiškame jogurte, česnakuose, imbieruose, „Garam Masala“ ir „Lime“ sultyse, tada kepama, kol galų gale bus greitai suminkštėta, kad galas būtų greitai apkeptas.

Aš dažniausiai tai darau įtemptomis savaitės naktimis arba, kai prižiūri draugus – tai labai paprasta, bet skonis, kaip praleidote valandas. Aš prilipu prie kaulų vištienos kojų, nes jos išlieka ypač sultingi ir puikiai sugeria marinatą. Patiekite jį su pūkuotais ryžiais ar šiltu naanu ir nepamirškite šoninio kalkių pleištų. Išbandę tai praleisite paėmimą (ir bufetą) – tai yra per daug gerai, kad daugiau nebūtų padaryta. Norite to dūminio lauko skonio? Taip pat galite jį kepti – naudokite patarimus ir alternatyvius maisto gaminimo būdus!


Tandooro stiliaus vištiena be tandoor

„Tandoori“ vištienos koja pradurta šakute su apdegusiais raudonais kraštais.„Tandoori“ vištienos koja pradurta šakute su apdegusiais raudonais kraštais.

„Tandoor“ virimo gaminimas yra tai, kas suteikia „Tandoori“ vištienai savo parašo dūminio skonio ir apdegusių kraštų. „Tandoor“ yra tradicinė molio krosnelė, naudojama visoje Indijoje ir Viduriniuose Rytuose, ir ji tampa tikrai karšta – kaip 900 ° F karšta. Mėsa yra marinuojama jogurte ir prieskoniuose, po to skanios ir virtos vertikaliai viduje, kur intensyvi šiluma išorėje, išlaikydama sultingą vidų.

Jūs negausite tokio paties rezultato be tandooro, tačiau gera žinia yra ta, kad vis tiek galite priartėti prie namų. Karšta krosnelė su vielos lentyna, broileriu ar grotelėmis gali imituoti tą sausą, daug šildomą virimą. Štai kaip aš gaminu savo, ir tai pasirodo švelni ir kvapni kiekvieną kartą – nereikia specialios įrangos.


Ingredientai, kurių jums reikės

Tandoori vištienos ingredientai.Tandoori vištienos ingredientai.
  • Vištienos kojos – šiam receptui taip pat galite naudoti vištienos šlaunis. Norite jį pakeisti jūros gėrybėmis? Peržiūrėkite mano „Tandoori“ krevečių receptą!
  • Graikų jogurtas
  • Česnakai
  • Imbieras
  • Garam Masala

Slinkite žemyn iki recepto kortelės, kad gautumėte visus tikslius matavimus ir detales.

Pro patarimas Nr. 1: kodėl aš naudoju vištienos kojas
Kaulų vištienos kojos išlieka sultingos ir kvapnios, ir jos tikrai gerai laikosi drąsaus marinato. Jie taip pat yra labai prieinami ir puikiai tinka mirkyti visą tą prieskonį.

„Pro“ patarimas Nr. 2: graikų jogurtas prieš paprastą jogurtą ir grietinę
Šiame recepte naudoju graikišką jogurtą, nes jis yra storas, aštrus ir supakuotas su fermentais, kurie padeda švelninti vištieną ir pridedant puikų skonį. Paprastas jogurtas taip pat veikia – tik įsitikinkite, kad jis nėra per daug slogus, arba marinatas taip pat neprilips. Grietinė grietinė yra gerai apsikeitimas žiupsneliu, tačiau ji yra šiek tiek turtingesnė ir mažiau aštri, todėl skonis gali būti šiek tiek skirtingas.

Pro patarimas Nr. 3: česnako + imbiero = didelis skonis
Šviežiai malti česnakai ir imbieras yra „Tandoori Marinade“ stuburas. Jie atneša šilumą, prieskonį ir gylį, kad daiktai buteliuose tiesiog negali sutapti. Negalima jų praleisti!

Pro patarimas Nr. 4: „Cayenne Kick“
Cayenne suteikia jums, kad žinoma švelni šilumos tandoori vištiena. Aš naudoju tik pakankamai, kad sušildyčiau daiktus, neuždengdamas burnos. Sureguliuokite jį pagal savo prieskonių lygį!

Pro patarimas Nr. 5: Pasirenkamas, bet gražus – rausvas dažymas
Raudona spalva yra visiškai neprivaloma, tačiau tai suteikia klasikinį „Tandoori“ išvaizdą, kurią žinote iš restoranų ir bufetų. Galite jį praleisti, jei jums labiau patinka natūralesnis vaizdas.


Kaip pasigaminti tandoori vištieną

Vištienos kojos išdžiūvusios popieriniu rankšluosčiu.Vištienos kojos išdžiūvusios popieriniu rankšluosčiu.

Duoti vištiena greitai skalauti Jei reikia, tada pprie jo tikrai sausa su popieriniais rankšluosčiais– Tai padeda marinatui geriau prilipti ir suteikia jums tą gražią skrudintą apdailą.

Vištienos kojos, padengtos „Tandoori Marinade“.Vištienos kojos, padengtos „Tandoori Marinade“.

Dideliame dubenyje sumaišykite visus Marinadų ingredientai Kol nebus malonu ir sklandu. Įpilkite vištienos Ir tikrai gerai jį padengkite – gaukite ten ir įsitikinkite, kad kiekvienas gabalas yra uždengtas. Užlipkite jį į šaldytuvą ir leiskite marinuoti Bent 2 valandosBet jei turite laiko, 4 valandos daro jį dar geresnę.

Marinuota „Tandoori“ vištiena ant vielos lentynos.Marinuota „Tandoori“ vištiena ant vielos lentynos.

Įkaitinkite orkaitę 400 ° F (207 ° C). Kepimo skardą ištieskite su folija, kad būtų lengva išvalyti, tada ant viršaus uždėkite vielos lentyną. Tai padeda vištienai virti tolygiai ir pasidaryti šiek tiek traškiai iš visų pusių. Išdėstykite marinuota vištiena ant lentynos vienu sluoksniu—M ne minia! Kepkite 20 minučiųtada Apverskite kiekvieną gabalą ir Kepkite dar 20 minučių Taigi jis virtas ir išlieka sultingas.

Sultingos tandoori vištienos kojos gabalėliai su ryškia raudona spalva, išdėstyta ant pergamento popieriaus su kalkėmis.Sultingos tandoori vištienos kojos gabalėliai su ryškia raudona spalva, išdėstyta ant pergamento popieriaus su kalkėmis.

Kol vištienos kepimas, griebk nedidelį šepetėlį ir Baste abi pusės šiek tiek aliejaus Kartą ar du kartus – tai padeda išlikti sultingi ir gauti tą gražią auksinę spalvą. Kai tai bus kepama, perjunkite krosnį Broilas ir greitai duok 1 minutė Sprogimas, kad gautumėte tuos skanius apdegusius kraštus. Stebėkite tai, kad jis nedega! Išimkite, išspauskite šviežią kalkę virš viršaus ir patiekite, kol karšta.


Kiti gaminimo būdai

Neturite orkaitės ar tiesiog nenorite pakeisti daiktų? Šie virimo būdai vis dar suteikia jums tą drąsų skonį ir gražų char.

  • Lauko grotelės: Dėl to klasikinio dūminio tandoori skonio grotelės yra ten, kur ji yra. Įkaitinkite groteles iki vidutinio aukščio ir aliejaus groteles. Kepkite vištieną 6–8 minutes iš vienos pusės arba kol gražiai supjaustyta ir virti. Atidžiai stebėkite, kad jis nedega – šie prieskoniai gali greitai patamsinti!
  • Grilio keptuvė: Norite tų gražių grilio žymių, neišeinant į lauką? Ant vidutinės stiprios ugnies įkaitinkite grotelių keptuvę ir lengvai tepkite aliejumi. Virkite vištieną maždaug 6–8 minutes iš vienos pusės, atsižvelgiant į storią, kol bus iškepta ir lengvai apdegusi. „Splatter“ apsauga padeda supjaustyti netvarką ir alyvos purslus – tikrai verta naudoti.
  • Oro kepiklis: „Oro Fryer“ yra puikus pasirinkimas, jei norite, kad išvaizda išvaizda neišleistų krosnies. Įkelkite vištienos kojas į vieną sluoksnį į krepšį, tada šaukštą šiek tiek likusio marinato viršuje. Oro kepkite 200 ° C (400 ° F) 10 minučių. Apverskite vištieną, užpilkite šiek tiek aliejaus ir virkite dar 5 minutes – kol ji yra auksinė, šiek tiek traški ir virta.

Nesvarbu, kokį metodą pasirinksite, vis tiek gausite sultingos, kvapnios vištienos su tuo parašu „Tandoori“ smūgiu – tik pasirinkite tą, kuris geriausiai tinka jūsų virtuvės sąrankai.


Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu šiam receptui naudoti vištieną be kaulų?

Taip, jūs galite naudoti vištienos šlaunis be kaulų ar krūtų, tačiau atminkite, kad jos virsta greičiau ir gali likti taip sultingi kaip kaulų kojos. Jei naudojate pjūvius be kaulų, sutrumpinkite virimo laiką ir anksčiau patikrinkite, ar nėra jokio.

Ar galiu tai paruošti iš anksto?

Tikrai. Galite marinuoti viską iki 24 valandų iš anksto, tada virkite, kai būsite pasiruošę. Virtus gabalus taip pat galima gaminti dieną anksčiau ir pašildyti prieš pat patiekiant.

Kaip sužinoti, kada vištiena yra visiškai paruošta?

Vištiena turėtų pasiekti 75 ° C (165 ° F) vidinę temperatūrą storiausioje dalyje. Tai taip pat turėtų būti tvirta liesti, nebėra rožinė viduje, o sultys turėtų būti aiškios.

Kiek laiko likučiai trunka šaldytuve?

Visus likučius laikykite hermetiškame inde ir laikykite juos šaldytuve iki 3–4 dienų. Prieš pakuojant, leiskite viską visiškai atvėsti, kad išvengtumėte drėgmės pertekliaus.

Koks yra geriausias būdas pakartotinai pašildyti jo neišdžiūvus?

Norėdami išlaikyti sultingus dalykus, pakartotinai pašildykite orkaitėje 160 ° C (325 ° F) 10–12 minučių, laisvai padengtas folija. Taip pat 5–6 minutes galite jį užpildyti oro keptuvėje 160 ° C (325 ° F).

Ar galiu jį užšaldyti?

Taip. Norėdami gauti geriausius rezultatus, užšaldykite vištieną žalią ir marinuotą šaldiklyje saugiame maišelyje. Tai trunka iki 2 mėnesių ir tampa dar kvapnesnis, kai sėdi. Tiesiog atšildykite per naktį šaldytuve prieš kepant. Taip pat galite užšaldyti virtus gabalus, tačiau neapdorotos tekstūros sulaiko sultingesnę.

Kiek kalorijų vienai porcijai?

Šis receptas yra 268 kalorijos vienai porcijai.

Naminė raudona tandoori vištiena šviežia iš krosnies, ant pergamento popieriaus su kalkių pleištais.Naminė raudona tandoori vištiena šviežia iš krosnies, ant pergamento popieriaus su kalkių pleištais.

Ką tarnauti su šiuo receptu

Patiekite šį patiekalą su indišku garniu, tokiu kaip „Mango Chutney“. Norėdami gauti sveiką indišką savitarnos stiliaus vakarienę namuose, gaminkite šiuos patiekalus. Jei vištienos tandoori yra aštrus jums, visada galite patiekti ją su stikline kreminės ir saldaus mango lassi.

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas tiek, kiek aš. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir apsvarstykite galimybę suteikti jam 5 žvaigždučių įvertinimą. Norėdami gauti daugiau lengvų ir skanesnių receptų, ištirkite mano receptų rodyklę ir būkite atnaujinami užsiprenumeravę mano informacinį biuletenį ir sekite mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Kiti keptos vištienos receptai, kurie jums gali patikti

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių pluta ant plokštelės, papuošti citrinų griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių pluta ant plokštelės, papuošti citrinų griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite savo ekranui tamsėti

  • Išvalykite vištieną ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

  • Į dubenį įmaišykite visus marinato ingredientus ir išmaišykite, kad gerai sujungtumėte. Įpilkite vištienos prie marinato ir leiskite marinuoti mažiausiai 2 valandas arba, geriausia – 4 valandas.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 400 ° F (207 ° C). Kepimo skardą sulieskite aliuminio folija ir ant viršaus uždėkite vielos lentyną. Išdėstykite vištieną ant vielos lentynos. Kepkite 20 minučių, tada apverskite vištieną ir kepkite dar 20 minučių.

  • Naudodamiesi mažu šepetėliu, kepdami abu vištienos paviršius su aliejumi porą kartų. Šepkite vištieną 1 minutę arba tol, kol oda bus šiek tiek apdegusi. Išimkite iš orkaitės ir nedelsdami patiekite su kalkių pleištais.

Tarnavimas: 3žmoniųAr Kalorijos: 268KcalAr Angliavandeniai: 6gAr Baltymas: 18gAr Riebumas: 19gAr Sočiųjų riebalų: 5gAr Polinesočiųjų riebalų: 4gAr Mononesočiųjų riebalų: 9gAr Trans riebalai: 0,1gAr Cholesterolis: 82mgAr Natris: 1252mgAr Kalis: 224mgAr Pluoštas: 1gAr Cukrus: 2gAr Vitaminas A: 187IuAr Vitaminas C: 10mgAr Kalcis: 64mgAr Geležis: 1mg

Informacija apie mitybą automatiškai apskaičiuojama, todėl ji turėtų būti naudojama tik kaip apytiksliai.

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -